Israel hinter til at de har ødelagt terrortunneler fra Gaza

7. februar 2016 |  Israel Today Stab

Tunneler som Hamas graver fra Gazastripen og inn i det sørlige Israel har kollapset i mye større skala de siste ukene enn de har gjort tidligere. I forrige uke hintet en israelsk general om at Det israelske forsvaret kanskje hadde noe med dette å gjøre.

Minst ni Hamas-terrorister ble drept forrige måned mens de arbeidet med tunnelene langs grensen til Gaza. Terrororganisasjonen har bekreftet antallet døde og omtaler de døde som "martyrer", en ærestittel som vanligvis er reservert for de som har omkommet mens de har deltatt i voldskampanjen mot Israel.

Først mente man at tungt regnfall var årsaken til at tunnelene, som er bygd i et område med myk jord, hadde kollapset.

Men Hamas har stjålet store deler av bygningsmaterialet som har kommet inn i Gaza gjennom humanitære hjelpeorganisasjoner. Dette materialet har blitt brukt til å konstruere tunnelene, og mange av tunnelene er forsterket med betong. Med andre ord ville det sannsynligvis vært mye mer enn regn og våt sand som skulle til for at tunnelene skal kollapse.

Spørsmålet om hva det er som får tunnelene til å kollapse ble stilt til generalmajor og koordinator for statlig virksomhet i Det israelske forsvaret, Yoav Mordechai.

Spørsmålet ble stilt av et palestinsk nyhetsbyrå i Betlehem ved navn Ma'an og lød som følger:

"Hadde Det israelske forsvaret en finger med i spillet når det gjaldt at disse tunnelene har kollapset, ettersom tunnelene utgjør en trussel for den israelske befolkningen?"

"Det svaret vet Gud", svarte generalmajoren.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.