Palestinerne siterer FNs generalsekretær for å rettferdiggjøre terror

8. februar 2016 |  Israel Today Stab

Akkurat som Israel advarte om benytter nå palestinerne Ban Ki-moons uttalelser til å rettferdiggjøre forferdelige terrorhandlinger som utføre mot israelere.

I helgen uttalte talsmannen for de palestinske myndighetene Rafat Alian at "okkupasjonen" av "den palestinske nasjonen" krever en "naturlig reaksjon".

Han henviste til hendelsen forrige uke da tre palestinske terrorister ble forhindret i å utføre et terrorangrep i nærheten av Damaskusporten i Jerusalem. Terroristene klarte likevel å ta livet av en 19 år gammel kvinnelig israelsk soldat.

En uke før dette sa FNs generalsekretær dette om den pågående palestinske voldsbølgen i Israel: "Det ligger i menneskets natur å reagere på okkupasjon."

I et offisielt brev som ble sendt til Ban Ki-moon krevde Israels FN-ambassadør, Danny Danon, at generalsekretæren skulle trekke tilbake disse ordene.

"Når ble det FNs oppgave å rettferdiggjøre terror? Når begynte FN å danne to kategorier for terror og ofre? Jeg oppfordrer deg til å trekke tilbake disse ordene og klart og tydelig stadfeste at det ikke går an å rettferdiggjøre drap på israelere," skrev Danny.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.