Israel gir flere palestinere jobb

9. februar 2016 |  Israel Today Stab

Israels sikkerhetskabinett godkjente denne uken at det gis ut ytterligere 30.000 arbeidstillatelser til palestinske arabere som søker jobb eller ønsker å jobbe i Israel.

Mange av disse palestinerne er ansatt innenfor bygg og anlegg, jordbruk, infrastruktur og andre offentlige tjenester. Det å sikre seg slike jobber er noe svært mange palestinere ønsker å gjøre ettersom de israelske lønningene er betydelig høyere enn det de hadde fått hvis de hadde arbeidet for en palestinsk arbeidsgiver.

Flere høytstående politikere og tjenestemenn, blant annet forsvarsminister Moshe Ya’alon og sjefen for Det israelske forsvaret Gadi Eisenkot har jobbet for å fremskyndet dette.

Disse og flere andre har støttet dette og argumentert for at det vil føre til et betydelig økonomisk løft i den palestinske økonomien.

Israel håper at gjennom å bedre livet til den gjennomsnittlige palestineren så vil terroren mot sivile israelere synke.

Utdanningsminister Naftali Bennett, som er leder for det høyreorienterte partiet Jødiske hjem, foreslo å øke antallet arbeidstillatelser til 100.000 ifølge den israelske næringslivsavisen The Marker.

Denne utviklingen underbygger nok en gang to sannheter som ofte blir ignorert eller "glemt" av de internasjonale mediene:

1. På tross av den enorme andelen økonomisk hjelp som palestinerne mottar så ville en palestinsk stat i dag aldri klart å stå på sine egne ben økonomisk sett. Landet hadde måttet motta hjelp fra Israel og dermed kun blitt sitt eget land i form av at det hadde sitt eget navn.

2. Israels høyreorienterte regjering blir ofte omtalt som et regime som ikke ønsker fred, men denne regjeringen gjør faktisk mer enn noen andre for å hjelpe palestinerne på en praktisk måte som påvirker deres daglige liv, som for eksempel med å skape arbeidsplasser.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.