Israel forbereder seg på krig med Hamas

11. februar 2016 |  Israel Today Stab

Seniorkommandanter i Israels sørlige hærstyrke ber sine tropper om å forberede seg på å utføre et mulig forebyggende angrep mot Hamas sin terrorinfrastruktur på Gazastripen.

Israel vet at Hamas graver terrortunneler inn i det sørlige Israel som en forberedelse i forkant av den neste krigen. Faktisk så har Hamas selv innrømmet dette.

På onsdag skal Det israelske forsvaret ha advart om at det er om lag 1000 terrorister som for tiden jobber med å grave tunneler inn i de sørlige delene av Israel. De skal også jobbe med å grave en massiv sentraltunnel som allerede strekker seg langt inn i Negev-regionen sør i Israel.

Mange mennesker i Israel, og spesielt de som bor i nærheten av Gazastripen, ønsker at den israelske hæren skal angripe først og ikke gi Hamas sjansen til å infiltrere deres samfunn.

En offiser uttalte til nyhetsbyrået Walla! at "de ulike enhetene burde forberede seg på muligheten for at det politiske sjiktet kommer til å bli utålmodige eller at myndighetene kommer til å iverksette tiltak for å stanse tunnelene på palestinsk territoriet."

I løpet av de siste ukene har minst tolv terrorister mistet livet da tunnelene de arbeidet i plutselig ga etter og raste sammen. Det spekuleres i hvorvidt Det israelske forsvaret og deres soldater står bak dette.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.