Konflikten mellom Israel og palestinerne

15. februar 2016 |  Noah Beck

Aktivister som har et genuint ønske om at det skal blir fred mellom Israel og palestinerne er nødt til å innse noe svært viktig: Det er palestinerne som er ansvarlige for den fastlåste situasjonen som vi ser i dag. Jo mer den globale befolkningen ignorerer eller belønner palestinernes uansvarlige holdninger, jo mer sannsynlig er det at det vil bli mindre fred og mer vold.

Det finnes svært mange tilfeller hvor palestinerne og den globale befolkningen har opptrådd urettferdig, og her er bare noen av eksemplene på dette:

Hams og deres krigerske holdning:

Noe av det mest alvorlige som skjer for tiden er at store, internasjonale mediehus nekter å rapportere om at Hamas planlegger og jobber med å starte en ny krig mot Israel. Denne stillheten som vi er vitne til blant viktige nyhetsbyrå, politiske ledere, akademikere og mange andre fører bare til at Hamas får hjelp til å beholde makten. Det ironiske er at når Hamas til slutt angriper Israel så vil det globale samfunnet uten tvil rette fingeren mot Israel og beskyldte landet for den lidelsen som oppsto som følge av dette.

Hamas er en voldelig organisasjon som gjentatte ganger viser sitt sanne ansikt og sin krigerske holdning, men dette blir hele tiden ignorert. I stedet for å forberede det palestinske folket på fred så glorifiserer Hamas død og martyrdom og promoterer sin ondskapsfulle og hatefulle ideologi. På Hamas TV ble dette nylig sagt: "Vi har ikke noe problem med død. Vi er ikke som Israels barn. Vi lengter etter død og martyrer. Hver eneste mor... er nødt til oppfostre sine barn til å hate Sions sønner."

I april i fjor skal Iran ha sendt flere titalls millioner dollar til Hamas som skulle gå til å gjenreise tunellene og gjenoppbygge våpenlagrene som Israel ødela i 2014. I stedet for globale sanksjoner og fordømmelse for deres støtte til terrorisme så ble Iran belønnet med en atomavtale som vil føre til at landet blir betydelig rikere. Store deler av disse pengene vil uten tvil gå til å støtte ytterligere terrorhandlinger i fremtiden.

Hamas starter regelmessig unødvendige kriger med Israel som hver gang etterlater Gazastripen i nød og ødeleggelse. Og når det internasjonale samfunnet får medfølelse og donasjonene begynner å strømme på så benytter Hamas disse pengene til å bygge og forsterke flere tuneller (i stedet for å gjenoppbygge ødelagte hjem i området).

Hamas trappet nylig opp tunellbyggingen. Tre tuneller som kollapset nylig førte til at åtte Hamas-medlemmer mistet livet i slutten av januar.

Dette viser at det er Hamas som er ansvarlig for både lidelsene på Gazastripen og angrepene på israelere, men samtidig er det Israel som får skylden for lidelsen i Gaza.

En videreføring av Hamas sin vold mot folket på Gazastripen:

Ironisk nok er det de som fordømmer Israel på bakgrunn av en bekymring for menneskene på Gazastripen som later til å ikke bry seg om den lidelsen som Hamas forårsaker på dette området. Minst 160 barn på Gazastripen mistet livet mens de gravde tuneller som var ment å ta livet av israelere. Hamas torturerer politiske fanger i nærheten av skoler, og organisasjonen tar livet av alle de som kritiserer det de holder på med (25 ble drept i 2014). Hamas henrettet 120 innbyggere på Gazastripen for å ha brutt portforbudet. Hamas dreper palestinere når rakettene de skyter opp ikke treffer der hvor de ønsket. Da er det ikke så overraskende at det i en meningsmåling i september kom fram at palestinere foretrekker israelsk lederskap i stedet for Hamas.

En videreføring av palestinernes oppfordring til vold:

Facebook godtar palestinernes volsoppfordringer, men reagerer raskt når det er snakk om at jøder utviser rasisme. Det er åpenbart at Facebook har mulighet til å kontrollere hva som vises og sirkuleres på nettsiden, noe de blant annet har vist da de stanset reklamene for våpen. Facebook har mye å lære av Google som henviser de som søker på Jihad-nettsider til sider som jobber for å av-radikalisere.

Den globale opinionen later til å ikke bry seg om oppfordringene til vold som finnes i den palestinske popkulturen og som bidrar til store deler av volden. I stedet legger FNs generalsekretær Ban Ki-moon skylden for den palestinske volden på Israel politikk. Det er det samme som å si at Frankrikes lov om at det er forbudt med religiøse hodeplagg i det offentlige rom er årsaken til at Paris ble utsatt for angrep i november i fjor.

Når Israel tar livet av livsfarlige og bevæpnede palestinske terrorister i selvforsvar så fordømmes dette av Sveriges utenriksminister, men hun var forbausende stille da det franske politiet tok livet av en bevæpnet terrorist utenfor en politistasjon i Frankrike som et forebyggende tiltak.

Med unntak av angrep på israelere så beskylder aldri verdens ledere og politikere ofrene for å være ansvarlig for angrepene. Denne hatefulle ordningen hvor jøder alltid får skylden for den volden som rammer dem er ikke alltid begrenset til kun å gjelde jøder i Israel. Ifølge nye meningsmålinger mener mange franskmenn at jødene i Frankrike er ansvarlige for den økende antisemittismen.

De israelske ofrene:

Phyllis Chesler viser hvordan avisen The New York Times utviser dobbeltmoral når det gjelder å rapportere om vold mot ofre. Palestinere blir personifisert med navn, alder og sympatiske øyenvitner. Det samme skjer nesten aldri med israelske ofre.

En overskrift fra CBS News gir oss et klassisk eksempel. Nylig forsøkte bevæpnede menn å utføre et terrorangrep utenfor gamlebyen i Jerusalem. Tre terrorister døde etter at de tok livet av en 19 år gammel politikvinne. Hva sa overskriften? "Tre palestinere drept i det den daglige volden fortsetter". Heldigvis ba nyhetsbyrået om unnskyldning og endret overskriften. Men denne overskriften hadde vært det samme som å skrive dette under angrepet 11.sepember 2011: "19 muslimer drept i flykrasj".

En videreføring av de positive historiene om Israel:

Det fokuseres svært mye på negative ting om Israel og positive ting om palestinere. Det skrives nesten ingenting om den særdeles generøse humanitære hjelpen som Israel bidrar med i Afrika, samt landets arbeid med å løse globale problemer knyttet til helse, energi, jordbruk og sikkerhet i denne verdensdelen.

Verden skulle bare visst hvor viktig Israel er når det kommer til å løse de store, globale utfordringene og hvordan også israelere kan være ofre for krig og terror. Da hadde kanskje den globale opinionen vært mindre dømmende og gjort mer for å beskytte det eneste demokratiet i Midtøsten i det den lille jødiske staten gjør sitt beste for å overleve i verdens tøffeste nabolag.

Når Israel ikke lenger kan godta at 40% av landets befolkning står i fare for å bli truffet av dødelige rakettangrep og endelig gjør det andre normale land hadde gjort - nemlig å gå militært inn mot de som angriper dem - så griper de globale mediene inn og benytter dårlig journalistikk som fører til et totalt feil bilde av det som faktisk skjer.

Med hver krig som oppstår så blir Israel stadig mer demonisert mens palestinerne blir portrettert som uskyldige ofre. Tragisk nok er det denne feilinformasjonen og skjevheten som fører til at konflikten vedvarer. De som faktisk ønsker fred burde fokusere mer av sin energi på å gjøre verden oppmerksom på Hamas sitt ønske om å "utslette Israel".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.