Det koster å være Jesu disippel i Israel

17. februar 2016 |  Charles Gardner

Historier om helbredelse, gjenopprettelse, tilgivelse, kjærlighet og forsoning høres ut som det som fant sted da Jesus vandret rundt i Israel.

Faktisk er det også disse tingene som kjennetegner dagens bildet, i hvert fall hvis vi skal tro den nye boken til den britiske forfatteren og journalisten Julia Fisher.

Boken "What is God doing in Israel?" (Hva Gud gjør i Israel?) forteller på en gripende måte om historien til jøder og arabere som har hatt et overnaturlig møte med Yeshua (Jesus)

For alle disse menneskene så har dette møtet ført til at deres liv har blitt forandret. Og det å følge Jesus har for disse menneskene kostet dem like mye som det gjorde for Paulus og de andre apostlene, enten de kommer fra jødiske eller muslimske bakgrunner. De er ikke delte i sin tro. Deres tro en lidenskapelig og helhjertet, uavhengig av lidelsen de møter og det at mange av disse har blitt avvist av sine familier eller lokalsamfunn.

Boken er på passende vis oppdelt i tolv ulike kapitler som hver representerer ulike side av hva jeg vil si utgjør en moderne "apostel". De fleste familiene til disse jødene har valgt å fornekte sitt barn. Dette var også tilfelle for Sandy Shoshani. I hennes tilfelle tok det 14 år før hun ble forsonet med sine far. Han endte opp med å gi sitt liv til Jesus da han lå på dødsleiet!

Som Jesus sa: "Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, skal få hundre ganger så mye igjen." (Markus 10:29)

I boken kan man også lese den kjente historien om David og Leah Ortiz. Deres sønn Ami ble alvorlig skadet av en bombe (men fremdeles lever i dag og er på bedringens vei). Det er helt forferdelig, men bomben var utkledd som en pakke som ble sendt hjem til familien i forbindelse med høytiden Purim. Under denne høytiden utveksler jøder gaver til minne om da dronning Ester reddet dem fra å bli utryddet. Det var en jødisk ekstremist som hadde sendt bomben til huset deres. Han var under den oppfatning at familien Ortiz villedet jødene gjennom å oppfordre dem til å følge Jesus.

Når det kommer til de troende som kommer fra en muslimsk bakgrunn så har mange av disse blitt utsatt for en heksejakt som følge av deres beslutning om å følge Kristus. Julia har måttet utføre intervjuene med stor forsiktighet for å forhindre at de modige mennene og kvinnene som har valgt å risikere sine liv for å følge Jesus ikke blir gjenkjent. Mange av disse har blitt fengslet, torturert og tvunget til å flykte fra sitt hjemland.

Den sjokkerende ironien er at det er nettopp disse menneskene som sitter på nøkkelen til fred i denne regionen. Det kristne palestinere og messianske jøder har til felles er at de deler den samme kjærligheten for Jesus, den jødiske Messias. De ber og har fellesskap med hverandre. De er et kraftfullt bevis på nettopp det som Jesus gjorde for dem på korset. Han rev de fiendtlige murene som skiller og skaper i oss et nytt menneske.

"Dette er noe som politikerne ikke kan gjøre" sa Mazen Naswari, en palestinsk pastor i Jerusalem. "Denne kjærligheten som vi som elsker Jesus deler, på tross av våre ulike bakgrunner, viser at vi kan elske hverandre."

Patrick Radecker framsto som en håpløs narkoman som bodde på gaten i syv år, men takket være den hjelpen han fikk på rehabiliteringssenteret House of Victory i Haifa så har han blitt en helt ny mann. Han er nesten ugjenkjennelig for de som pleide å se ham henge rundt i gatene i sentrum av Tel Aviv. Patricks familie var jødisk og emigrerte fra Nederland til Israel. Etter at han fikk møte Jesus har også Patrick fått en ny forkjærlighet for araberne.

Dette er svaret på all konflikten i Midtøsten: alle disse menneskene, både jødene og araberne, har fått oppleve fred gjennom Messias som profeten Jesaja profetere om at kom til å bli kalt "Fredsfyrsten". (Jesaja 9:6).

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.