Å komme til tro i det muslimske "Palestina"

17. februar 2016 |  Ryan Jones

Denne artikkelen ble først publisert i papirutgaven av Israel Today Norge i desember 2015.

Da jeg først møtte Mohammed i Israel Todays kontorer i Jerusalem så virket han litt reservert når det kom til det å fortelle om sin tro, på tross av at vi lovet å holde identiteten hans hemmelig. Og Mohammeds bekymring var ikke uten grunn. Han bærer fysiske arr som følge av sin beslutning om å konvertere fra islam til kristendommen.

Mohammed bor i de palestinsk-kontrollerte områdene og kom til tro på Jesus for flere år siden da han var på besøk i Jerusalem. I begynnelsen fortalte han åpenlyst om forandringen som hadde skjedd i hans liv, men da det palestinske politiet oppdaget dette arresterte de ham og torturerte ham før de endelig slapp ham løs etter å mottatt en stor pengesum.

"Før var jeg ikke redd, men nå er jeg det," fortalte Mohammed meg.

Jeg ønsket å finne ut om dette var vanlig for palestinske muslimer som hadde kommet til tro på Jesus, så jeg oppsøkte Matteus, en annen kristen palestiner hvis navn jeg ikke kan avsløre på grunn av sikkerhetsmessige årsaker.

Han sa at i likhet med andre regjeringer i arabiske naboland så lurer de palestinske myndighetene innbyggerne til å godta en form for sharialov når det kommer til det å konvertere fra islam til kristendommen.

"De kan si til Vesten at de ikke praktiserer noen lov som forbyr noen fra å bli kristne, men samtidig så baserer de hele styresystemet sitt på sharia" forklarte Matteus.

Vanligvis vil ikke en muslim som konverterer til kristendommen oppleve å bli trakassert så veldig mye så lenge denne personen holder tett om sin nye tro. Situasjonen blir farlig hvis denne personen begynner å snakke negativt om islam eller begynner å dele evangeliet.

Det som kanskje er enda verre er gapet som har oppstått mellom palestinere som har oppvokst som kristne og muslimske konvertitter som ofte blir omtalt som "Troende med muslimsk bakgrunn" (TMMB).

"Mange av de som har vært kristne hele livet ser ned på TMMBere og vil ikke ha dem i sine menigheter" poengterte Matteus. "Enkelte kristne ledere som er palestinere forsøker til og med å overtale TMMB til å tro at de har begått en feil gjennom å ha forlatt islam!"

Det som er sikkert er at frykten spiller en stor rolle i alt dette, men resultatet er det samme: En palestinsk muslim som kommer til tro på Jesus får veldig lite støtte og kjærlighet fra de lokale menighetene. Og de få som forsøker å gi de nye troende støtte og hjelp er ofte i mindretall og blir hysjet ned.

I tillegg til å be for disse menneskene så håper jeg at denne artikkelen får oss til å stille oss et spørsmål: Ønsker den "kristne" Vesten å legge til rette for at det skal skapes enda en ny arabisk stat hvor kristne blir behandlet som annenrangsinnbyggere og at det å konvertere til kristendommen betyr at de vil bli utestengt, torturert og i noen tilfeller drept?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.