Ordkamp på nett mellom messianske jøder, evangeliske palestinere og kristne arameere

19. februar 2016 |  Israel Today Stab

Arabisktalende kristne israelere (som i dag kaller seg arameere) har blitt fornærmet som følge av en pakt som er inngått mellom en liten gruppe messianske jøder og evangelisk-kristne palestinere som er involvert i en kampanje mot Israel.

Avtalen som det her er snakk om ble signert i Larnaka på Kypros tidligere denne måneden. Under møtet hadde messianske og kristne ledere samlet seg i et forsøkt på å inngå en avtale på tross av sine teologiske uenigheter når det kommer til spørsmålet om hva Bibelen sier om gjenfødelsen av det moderne Israel.

Dette vakte negative reaksjoner blant andre messianske og israelske kristne da de oppdaget at de som var tilstede på samlingen hadde sverget på å avstå fra å kritisere hverandre i offentligheten.

Dette skjedde på tross av at mange av de kristne palestinerne har støttet anti-israelsk terrorisme og ønsker at hele verdenssamfunnet skal gå sammen mot den jødiske staten.

Lederen for kritikken av denne avtalen er fader Gabriel Naddaf som leder en arameisk menighet i Nasaret. Han lurte på hvorfor "enkelte israelske messianske ledere har gått inn i et samarbeid med kristne som hater Israel... og som jobber dag og natt med å spre løyner i kirken?"

Da fader Naddaf ble utfordret av en representant for Jøder for Jesus så refset han gruppen for at en annen av gruppens representanter hadde takket ja til å tale i menigheten til den anglikanske presten Stephen Sizer som er i mot Israel.

"Jesus sa at vi har lov til å beskytte oss selv, ikke bare mot palestinske terrorister, men også mot teologiske terrorister som gjennom lumske avtaler som denne støtter opp om bakvaskelser og historiske løgner, og som fører til teologisk og fysisk vold mot Israel og det jødiske folket" sa Naddaf.

Presten avsluttet med å advare om at enkelte messianske ledere "har valgt å være til behag for mennesker. De er politikere som skjuler seg bak en maske av teologi".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.