Amerikansk-israelsk soldat drept i terrorknivstikking

22. februar 2016 |  Israel Today Stab

Tuvia Yanai Weissman, den 21 år gamle IDF-soldaten som hadde emigrert til Israel fra USA, ble på torsdag knivstukket og drept av to palestinske barn.

Weissman var ute og handlet sammen med sin kone Yael og deres fire måneder gamle datter Neta på et supermarked nord for Jerusalem. Dette supermarkedet er kjent for å være stolt av å ha både arabiske og jødiske ansatte og kunder.

Yael Weissman fortalte israelske medier at Tuvia hadde hørt flere skrik i det de to palestinske barna knivstakk jøder som var ute og handlet. Da hadde Tuvia løpt for å hjelpe til, på tross av at han var ubevæpnet og ikke på jobb for øyeblikket.

Som følge av hans modige beslutning om å løpe til åstedet for å hjelpe så fikk Tuvia flere dødelige knivstikk. Han ble senere erklært dø. Han etterlater seg sin kone og deres lille datter.

De to gjerningspersonene ble til slutt stanset av en bevæpnet sivil person som løp inn i butikken de var i og skjøt dem. En av de 14 år gamle gjerningspersonene ble drept og den andre er fremdeles på sykehuset.

USAs utenriksdepartement bekrefter også at Weissman var en amerikansk borger, og USA fordømmer angrepet "på det aller sterkeste... Det er umulig å rettferdiggjøre terrorisme."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.