Mot en fremtid fylt med håp og veldedighet

22. februar 2016 |  Israel Today Stab

Det er kveld og en såret syrer har nådd frem til en militærbase - på den syriske siden av grensen! Hvis han ikke får umiddelbar medisinsk hjelp så kommer han til å dø av skadene.

Soldater fra den 336. divisjonen i Det israelske forsvaret var nødt til å finne ut om den sårede syriske mannen var en av rebellene eller om han var en terrorist. De var nødt til å ta de nødvendige forhåndsreglene for å forsikre seg om at mannen ikke bar på skjulte eksplosiver.

Givati-troppen, som er ansvarlig for sikkerheten langs Golan-grensen, ga grønt lys for at den skadede syreren kunne motta medisinsk behandling. Soldatene arbeidet raskt ettersom syreren ikke hadde mye tid igjen. Han hadde alvorlige skuddskader. For disse soldatene handler det ikke om hvem den sårede er. De ønsker bare å hjelpe.

Til nå så har over 1600 skadede syrere fått behandling på israelske sykehus.

Mange soldater og ambulansearbeidere blir overrasket over hvor alvorlige skader pasientene har. De er spesielt overrasket over antallet sårede kvinner og barn da det er disse som utgjør den største andelen av de som blir tatt med inn for å få medisinsk behandling. Noen ganger synes soldatene at det er vanskelig å holde følelsene under kontroll når de får se noen av de som er skadet.

Aboud Dandachi, en 39 år gammel mekaniker og flyktning som nå bor i Tyrkia, har opplevd den blodige borgerkrigen i Syria på nært hold. Han har opprettet internettsiden "Thank You Am Israel". www.thankyouamisrael.com.

Denne nettsiden rapporterer om den hjelpen som sårede syrere mottar enten direkte fra Israel eller via jødiske organisasjoner. "I min oppvekst lærte jeg at disse menneskene er mine fiender. Jeg ble fortalt at jødene er onde."

"Etter det jeg har sett og opplevd mens jeg levde i Syria har jeg innsett at jødene er det mest humane og oppriktige folkeslaget i verden. Det finnes til og med jøder som setter sitt eget liv i fare for å hjelpe oss. Så hvorfor skal jeg se på jødene som fiender? De har bevist at de ønsker å være min venn. De strekker sine hender ut i vennskap, så hvorfor burde jeg være i mot dem?"

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.