Hva har Israel gjort for deg i det siste?

22. februar 2016 |  Israel Today Stab

Det meste av det som rapporteres om Israel i de internasjonale mediene har å gjøre med konflikter, men år etter år gjør Israel mye mer enn det som er ventet av landet når det kommer til helt andre ting. Dessverre så får disse tingene altfor lite oppmerksomhet i mediene.

Nylig publiserte Jerusalem Online en liste over de fem største måtene som forfatteren av artikkelen synes at Israel har bidratt til å gjøre verden til et bedre sted i 2015:

En oppsummering av denne listen er som følger:

1. Israel fortsetter å gi hjelp til syrere som er ofre for borgerkrigen i Syria ved å både gi medisinsk hjelp til de som trenger det og ved å sende hjelpeteam til flyktningleirer rundt om i Europa.

2. Israelsk etterretning spilte en viktig rolle i det å forhindre et stort terrorangrep som IS hadde planer om å utføre i Tyskland i november fjor.

3. Israel var et av de første landene som hadde hjelpearbeidere til stede da Nepal ble rammet av et stort jordskjelv. Israel ga også veldig mye humanitær hjelp under denne katastrofen.

4. Israel ga mat til hele nasjonen Vanuato i en hel måned da en tropisk syklon ødela den lille øyen i mars i fjor.

5. Israel ledet kampen mot den globale vannkrisen ved å komme med innovative løsninger til mer enn 150 land som slet med for lite vannressurser.

Denne listen inneholder selvsagt ikke alt som Israel har gjort for verden i løpet av det siste året. På tross av at Israel er et særdeles lite land i areal med en ørliten befolkning og en mangel på mange naturressurser, så bidrar landet hele tiden med å gjøre veldig mye godt for verden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.