Netanyahu kommer nok ikke til å få det lettere med "president Clinton"

22. februar 2016 |  Israel Today Stab

Det har lenge eksistert et håp i Israel om at uansett hvem som vinner årets presidentvalg i USA så vil landets nye president uansett bli bedre for Israel enn de årene hvor Obama har sittet i Det hvite hus.

Men den siste tidens offentliggjøringer av e-poster som er skrevet av Hilary Clinton under den tiden da hun var utenriksminister viser nok en gang at hvis hun vinner så vil den fiendtlige innstillingen som Washington har hatt mot Israel de siste årene komme til å fortsette.

E-posten som vakte mest oppmerksomhet i Israel var et utskrift av en telefonsamtale mellom Clinton og Netanyahu. I overskriften for samtalen står det "veldig røft", men etter åpningshilsningene så har hele samtalen blitt redigert og merket som "hemmeligstemplet".

I en annen e-post refereres det til den tidligere israelske nasjonale sikkerhetsrådgiveren Uzi Arad og hans påstander i de hebraiske mediene om at han ble tvunget til å fratre fra sin stilling som følge av at han hadde lekket sensitiv informasjon til utenlandske styresmakter.

Clinton skal ha beordret sine ansatte til å få tak i denne artikkelen og få den oversatt. "Dette burde de amerikanske mediene rapportere om".

Clintons ansatte skal ha sagt til henne at Netanyahu hadde forsøkt å skyve denne historien under teppet. Da skal Clinton ha sagt: "Du store tid! Finn ut mer om denne historien og hvorfor Arad var nødt til å fratre fra sin stilling."

Andre e-poster hentet fra Clintons e-postadresse avslører at hun anser Netanyahu for å være en intrigemaker som ønsker å gjøre ting vanskelig for Obamas regjering, og at hun har en plan om å ydmyke Israel helt til landet aksepterer en palestinsk stat på arabernes premisser.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.