Israelske studenter skal fokusere på et samlet Jerusalem

24. februar 2016 |  Israel Today Stab

I forrige uke annonserte Israels utdanningsminister Naftali Bennett at under neste skoleår (2016-2017) så vil det bli økt fokus på "Jerusalems enhet" på skolene i Israel.

Helt siden Israel gjenforente byen i 1967 så har det internasjonale samfunnet forsøkt å dele Jerusalem i en jødisk del og en palestinsk del.

Men Israel har hele tiden nektet å inngå et slik kompromiss. Meningsmålinger viser at et overveldende flertall av den israelske befolkningen mener at det er viktigere at Jerusalem forbli samlet enn det er å inngå en fredsavtale med den palestinske regjeringen.

For å forsikre seg om at dette synet på Jerusalem overføres til den neste generasjonen så har Bennett kommet med et forslag for den nye læreplanen for neste år, hvor fokuset på at Jerusalem skal forbli en by står svært sentralt.

Dette skjer samtidig som det i 2017 vil bli feiret noe som heter Jerusalem Day. Denne dagen vil markere at det er 50 år siden Jerusalem ble gjenforent som en helhetlig by.

"Alle som har forsøkt å drive oss ut av denne byen har kun bidratt til at dette programmet har blitt ferdigstilt enda raskere" sa Bennett. "Vår historie begynner i Jerusalem. Denne byen gir oss styrke og mot til å takle utfordrende tider."

Den venstreorienterte politikeren Stav Shaffir fra partiet Labor kritiserte Bennett og insisterte på at jødenes historie begynte i Egypt og ikke i Jerusalem.

Etter å ha uttalt dette ble hun selv kritisert av en gruppe aktivister fra Labor-partiet som kaller seg Flaggbærerne. De frykter at partiet er i ferd med å bli for sekulært og liberalt, og at det er i ferd med å havne for mye mot venstresiden.

"Stav, dette er smålig" skrev Flaggbærerne på Facebook. "Generelt sett så det sant det du sier, men det virker som at du ignorerer det unektelige båndet som finnes mellom det jødiske folket og Jerusalem, vår hovedstad... En undersøkelse blant Labor-velgere viser at de fleste hadde blitt glad hvis deres barn fikk lære mer om Jerusalem."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.