Israels rolle i det amerikanske presidentvalget

24. februar 2016 |  Israel Today Stab

Denne uken ble Israel nok en gang en sentral del av det amerikanske presidentvalget, både på Republikanerens og på Demokratenes side.

Under en debatt som ble arrangert i rådhuset i forkant av primærvalget i delstaten Sør-Carolina antydet Donald Trump, mannen som leder kappløpet på Republikanernes side, at han kom til å forholde seg "nøytral" når det kom til konflikten mellom Israel og araberne.

En av hans to største konkurrenter, Texas-senatoren Ted Cruz, slo tilbake og sa følgende til Fox News: "USA kommer til å stå sammen med nasjonen Israel. Jeg forholder meg ikke nøytral når det står mellom terrorister som dreper kvinner og barn, og nasjonen Israel som forsøker å forsvare landet sitt."

Den andre republikanske kandidaten, Florida-senatoren Marco Rubio, har en lang historie for å være en sterk Israel-forkjemper.

På sin side insisterer Hilary Clinton, som leder nominasjonskampen på Demokratenes side, på at både Cruz og Rubio har "gått glipp av poenget" når det gjelder Israel, men hennes holdning virket forholdsvis lik Trumps holdning til Israel.

"Jeg kommer til å forsvare og gjøre alt jeg kan for å støtte Israel, spesielt i det nabolandene rundt Israel ser ut til å bli enda farligere" sa Clinton. Hun la til: "Jeg mener at det å jobbe for en to-statsløsning og det å forsøke å hjelpe det palestinske folket er det som vil være til det beste for Israels fremtid, og også for regionen og hele folket."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.