Arabiske journalister som var på besøk i Israel ble positivt overrasket

24. februar 2016 |  Israel Today Stab

Fire arabiske journalister som bor i Europa og som jobber for store arabiske mediehus besøkte denne uken Israel og ble sjokkert da de oppdaget at realiteten ikke stemte med de forferdelige mytene som de hadde hatt fått høre hele sitt liv.

"Besøket i Israel var spennende og unikt. Det er synd at de fleste menneskene i den arabiske verden fremdeles er fylt med hat og fordommer mot Israel" sa den irakiske journalisten som omtales som G.M til den israelske nyhetsportalen Ynet.

"Dette besøket i Israel endret måten som vi alle ser på dere" sa en annen av de arabiske gjestene. "Vi kan krangle om ting, blant annet palestinernes sak, men vi må ikke falle i den fellen å hate hverandre og oppfordre til vold."

En annen av journalistene pekte på at besøket hadde gjort det mulig for ham og hans arabiske kollegaer å "lære ting som vi ikke visste fra før... Denne turen kommer uten tvil til å gjøre det mulig for oss å formidle et annet bilde av Israel til våre lesere."

Under besøket, som var arrangert av Israels utenriksdepartement, så ble de arabiske journalistene tatt med til både Holocaust-museet Yad Vashem, Knesset og Høyesterett. De fikk også mulighet til å snakke med vanlige israelere, både jøder og arabere, på gatene i de største byene i Israel.

Alle journalistene ba om at deres navn ikke skulle offentliggjøres da de fryktet at det å ha besøkt "fienden" kunne føre til at de mistet jobben, og i verste fall livet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.