USAs presidentkandidater kritiserer den palestinske regjeringen

26. februar 2016 |  Israel Today Stab

I det Supertirsdagen (1.mars), den største dagen i primærvalget i USA, nærmer seg med stormskritt forsøker de republikanske nominasjonskandidatene å utvise sin støtte til Israel i et forsøk på å vinne stemmene til de evangelisk kristne.

Tidligere denne måneden sa Donald Trump, mannen som ligger best an i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, at han kom til å forholde seg "nøytral" i konflikten mellom Israel og palestinerne.

En av hans største utfordrere, Florida-senatoren Marco Rubio, sa under et valgmøte i Houston i Texas på onsdag at han kom til å ta et helt annet standpunkt i denne konflikten.

"Den palestinske regjeringen... har sterke bånd til terrorisme. De lærer små barn som er fem år gamle at det er ærefullt å ta livet av jøder" sa Rubio og la til at USA er nødt til å støtte Israel.

Med et ønske om ikke å bli overgått i sitt standpunkt i denne saken sa Texas-senatoren Ted Cruz at hans holdning i denne konflikten gikk langt forbi konflikten mellom Israel og palestinerne.

"Jeg forholder meg ikke nøytral mellom mordere og uskyldige sivile som blir utsatt for vold. Jeg forholder meg aldri nøytral, verken her hjemme i USA eller i utlandet, når det kommer til en konflikt mellom radikale, islamistiske terrorister og de som de utøver terror og vold mot."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.