Israelske soldater ble reddet etter å ha blitt villedet inn i en palestinsk by

2. mars 2016 |  Israel Today Stab

To israelske soldater fra hundeenheten "Oketz", som dermed ikke var trent for å være soldater i kamp, havnet ved et uhell i flyktningleiren Qalandia nord i Israel på mandag kveld, og ble angrepet av lokale palestinere.

Flere palestinere begynte å kaste brannbomber mot soldatenes kjøretøy som dermed tok fyr. Begge soldatene klarte å komme seg ut av kjøretøyet, men i kaoset klate de å miste hverandre av syne.

Et stort antall sikkerhetsstyrker rykket ut til stedet for å redde de to israelske soldatene, men det tok mange timer før mennene ble funnet. I mellomstiden oppsto det kraftige sammenstøt mellom de lokale opprørerne som brukte brannbomber og skytevåpen mot israelerne.

Fem israelske grensevakter og flere palestinere ble skadet. En palestinsk mann mistet livet i sammenstøtet.

Det ble senere kjent at de to israelerne ved en feiltagelse hadde tatt seg inn i den palestinske byen etter at de to hadde fulgt instruksjonene på navigasjonsappen Waze.

En talsperson for Waze sier i en uttalelse at kartene på Waze benytter seg av en blanding av både israelske og palestinske områder. Instruksjonene som israelerne fikk beskjed om å følge kan ha vært helt greit å følge for en palestiner, men Waze kan ikke se forskjellen på en israeler og en palestiner.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.