Jakobsauene kommer hjem igjen

3. mars 2016 |  Tsvi Sadan

" I dag vil jeg gå gjennom alt småfeet ditt og skille ut alle de flekkete og spraglete lammene, alle de mørke lammene og de geitene som er flekkete og spraglete." (1. Mosebok 30:32)

Den største flokken av en av de eldste saueartene i verden, Jakobsauene, har av alle steder blitt funnet i den kanadiske byen Abbotsford i British Colombia.

Ekteparet Gil og Jenna Lewinsky eier 80 av disse små og flekkete sauene som kan få opptil seks horn. Enkelte mener at denne sauearten er en direkte etterkommer av arten som Jakob avlet frem ved å bruke mystiske parringsteknikker og som gjorde Jakob til en rik mann.

Ekteparet Lewinskys håp om å kunne føre disse sauene tilbake til det stedet de opprinnelig kom fra er i ferd med å bli en virkelighet etter at Rafi Barak, Israels ambassadør i Ottawa, har gitt sin støtte til at sauene skal sendes tilbake til Israel.

23. februar rapporterte CIJ News at "ambassadør Barak har gitt sin støtte til prosjektet med å bringe sauene tilbake til Israel, og han tilbød seg å fortsette å bidra til at sauene kan bli sendt tilbake. 'Det første jeg gjorde da jeg fikk høre om dette prosjektet fra Jenna var at jeg åpnet Bibelen for å se om dette er en sann historie. Vi har hjulpet Jenna og Gil med å komme i kontakt med landbruksdepartementet, og vi har kommet frem til den konklusjonen at det er riktig for den israelske kulturen å gi grønt lys for dette og til å hjelpe til med dette prosjektet."

Barak har også sagt at ambassaden følger "prosjektet og har gjort vårt beste for å hjelpe ekteparet Lewinsky mer enn ett år etter at de først kontaktet oss. Vi har sett stor fremgang i arbeidet med å sende sauene og vi ser at landbruksdepartementet forsøker å hjelpe til med dette prosjektet. Vi håper at alle prosyrene som vi er nødt til å gå igjennom for å få sendt sauene går i orden og snart vil være ferdig."

Ekteparet Lewinsky har sagt at "Israel for tiden kun har sauer av arten Awassi som er av syrisk og arabisk opphav. Jakobsauene er en avstamning av det gamle Israel og beviser at historien om Jakob og Laban faktisk fant sted.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.