Er sannheten om CATC i ferd med å bli kjent?

7. mars 2016 |  Ariel Rudolph

Ved konferansen til Christ at the Checkpoint (CATC) I 2014 ble den palestinske politikeren Rami Hamdallah og presidenten ved An-Najah University i Nablus, invitert til å holde åpningstalen. Det var under Hamdallahs lederskap at det groteske terrorangrepet Sbarro Pizzeria ble feiret av Hamas. 15 sivile ble drept i angrepet, deriblant barn og en gravid kvinne, og 130 mennesker ble såret.

Hvis det faktum at organisasjonen inviterte denne mannen til å holde åpningstalen for to år siden ikke var nok til å få organisasjonens sponsorer til å begynne å spekulere, så vil årets taler i hvert fall føre til uro.

Årets talere består nesten utelukkende av hardbarka økumeniske støttespillere.

De kommer uten tvil til å åpenlyst sverte Israel for landets "humanitære overgrep" og "ulovlige okkupasjon". De mener at landet Israel for lengst gikk over fra å tilhøre Abrahams naturlige etterkommere til å skulle tilhøre de "åndelige" etterkommerne av Abraham.

På tross av at alle talerne påstår at de er "fredsmeglere" og egentlig jobber for en "forsoning" som er basert på "bibelske prinsipper som fred, rettferdighet og kjærlighet", så er det i år et nytt sentralt fjes i organisasjonen.

Det er et gammelt ordtak som sier: "Si meg hvem dine venner er så skal jeg fortelle deg hvem du er." Dette ordtaket er basert på Salomons Ordspråk 13:20: "Den som ferdes med de vise, blir vis, men den som omgås dårer, går det ille."

Det nye ansiktet innad i CATC er ingen ringere enn den muslimske teologen Mustafa Abu Sway. Foreningen hans samarbeider med Hamas, og dette finnes det mange bevis på. Han er en klar og tydelig islamist. Hans aktivitet i og rundt Tempelplassen er også godt kjent.

Fraværet av israelske og messianske ledere er også i år heller ingen tilfeldighet. Det eneste unntaket er Lisa Loden. Hun fungerer som en rådgiver for Musalaha.

I 2007 skrev Loden en artikkel som het: "Forsoning - Mot muren i Israel/Palestina", hvor hun skrev:

Mens arbeidet på muren fortsetter så blir det stadig vanskeligere for troende som bor på ulike sider av muren å treffe hverandre."

Videre skriver hun:

Situasjonen i Israel/Palestina i dag bærer preg av separasjon, hat, fiendtlighet, konflikt og en ubalanse når det kommer til makt. Muren kommer ikke til å bedre situasjonen."

Faktum er at sikkerhetsmuren har bidratt til en redusering i terroren som utføres mot israelere.

Det virker som at det messianske samfunnet har forstått hovedformålet til CATC og at de har bestemt seg for å lytte til kong Salomons formaning.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.