Et annerledes Purim-kostyme

8. mars 2016 |  Israel Today Stab

I kjølvannet av uroen i Syria og trusselen om angrep fra den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, så sørger Israels innbyggere i nord for at deres gassmasker fungerer som de skal. Noen få uker før Purim-festen lærer israelske barn hvordan de skal ta på seg et annerledes kostyme.

Israels baktropp "Pikud HaOref" sier at myndighetenes distribusjon av gassmasker er høyere enn det var på denne tiden i fjor. Det betyr at mange innbyggere reiser til distribusjonssenterene for å få sine beskyttelsesmasker.

Nesten fem millioner overlevelses- og beskyttelsessett er spredd utover i hjemmene til Israels folk.

Unge barn er spesielt utsatt for farlige gasser og Israel har vært nødt til å lage spesielle beskyttelsessett for små barn. Bildet i denne artikkelen er forsiden av brukermanualen for beskyttelsesdrakten for barn mellom null og to år. Det illustrerer hvordan Israel er nødt til å håndtere sine farlige naboer. Om noen uker kommer barna til å kle seg opp i noe helt annet når de skal feire at det jødiske folket ble befridd fra Hamans onde plan.

Høytiden Purim, som i år vil bli feiret 24. mars, er en høytid med spesielt fokus på barn. Israelske barn kler seg ut og går rundt og gir gaver - Mishloach Manot - til sine venner og går i synagogen for å høre at historien om Ester blir opplest.

Du kan hjelpe israelske barn med å feire denne høytiden og gi dem noe å smile for i denne vanskelige og utfordrende tiden som de lever i.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.