Økt fokus på å hjelpe lokale arabere

10. mars 2016 |  Israel Today Stab

Under den årlige samlingen av det jødiske organisasjonen Jewish Agency forrige måned så ble selskapets styre informert om at organisasjonen fremover kommer til å ha et større fokus på å hjelpe israelske arabere i de kommende årene.

Faktisk så har dette arbeidet allerede begynt. Historisk sett har Jewish Agency for det meste hjulpet jødiske israelere, men i dag jobber 75 drusere og arabere i organisasjonen. Organisasjonen har også brukt over 2,5 millioner dollar (om lag 20 millioner kroner) på ulike instanser i deres samfunn de siste årene.

Lederen for organisasjonen, Natan Sharansky, sa følgende under organisasjonens samling: "Da jeg er sionist så mener jeg at dette er viktig for framtiden til vårt demokrati."

Samtidig annonserte politikommisjonæren Roni Alsheikh utnevnelsen av den nye kommandanten i det nordlige distriktet. En av hans oppgaver vil være å fokusere på en masserekruttering av arabiske og muslimske tjenestemenn.

"Politiet har økt samarbeidet med den arabiske befolkningen ved å opprette politistasjoner i arabiske byer og utføre masserekruttering av politimenn fra den muslimske sektoren," sa Alsheikh.

Israel har også foreslått å inngå et økonomisk samarbeid med de palestinske myndighetene. Dette bekrefter den palestinske finansministeren Shukri Bishara.

Forrige måned møtte Bishara den israelske finansministeren Moshe Kahlon. Israels Channel 10 rapporterte at de to diskuterte en pakke som ville føre til mer integrering i blant annet bygg- og helsesektoren og som også ville gjøre det mulig for palestinske ungdommer å studere og få praksisplasser.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.