Snart er det Purim

15. mars 2016 |  Israel Today Stab

Det er bedre å gi gaver til de fattige (på Purim), enn å ha et enda større festmåltid for seg selv og gi gaver til sine venner. For det er ingenting som gir større glede og lykke enn å glede hjerte til de fattige. (Rambam, Hilchot Megillah 2)

Israelere elsker å feire Purim! Barna får fri fra skolen den dagen og i mange byer arrangeres det parader i gatene hvor barna kan gå i kostymene sine. Israelere i alle aldre gir "mishlochei manot" - kurver fulle av mat og godsaker - til sine venner og naboer.

Men om lag en tredjedel av israelske barn lever i fattigdom og hadde ikke fått ta del i høytidens gleder hvis det ikke hadde vært for hjelp fra veldedige organisasjoner. De ønsker å gjøre det slik at alle kan glede seg rundt denne høytiden.

Også i går kommer Israel Today til å gjøre i stand gavepakker som skal deles ut under årets Purim. Hver pakke, som med kjærlighet er blitt gjort i stand av en av våre medarbeidere, kommer til å inneholde en overraskelse, en gave, og et blåsehorn som skal brukes under høytopplesningen av "Megillah" - historien om Ester - i tillegg til masse godteri som vil lyse opp dagen til disse barna.

Israel Today kommer til å støtte den messianske skolen Makor HaTikvah under deres feiring av Purim. I tillegg til dette kommer Israel Today også til å dele ut gavepakker i tre store sykehus i Jerusalem - Hadassa Ein Kerem, Hadassa Har HaTzofim, og Shaarei Tzedek.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.