Meningsmåling: Israelere fortrekker Clinton

15. mars 2016 |  Israel Today Stab

En meningsmåling som ble publisert av den israelske nyhetsportalen Walla! i helgen avslørte at et flertall av den israelske befolkningen fortrekker at Hilary Clinton skal bli USAs nye president.

38% av de spurte valgte Clinton, mens 23% mente at Donald Trump var et bedre valg. Bare 7% valgte den jødiske kandidaten Bernie Sanders, og de to republikanske utfordrerne Ted Cruz og Marco Rubio fikk bare en oppslutning på 5% og 4% hver.

Da de ble bedt om å svare på hvilken kandidat de mente kom til å jobbe best for Israels interesser så endret holdningen seg og det ble mye jevnere. 25% av de spurte svarte at de mente at Donald Trump var det beste valget for Israel, mens 24% mente at Hilary Clinton hadde vært bedre. Sanders, Cruz og Rubio fikk 6% hver.

Den tidligere israelske ambassadøren i USA, Michael Oren, sa at han ikke ble overrasket over den store støtte som israelere ga til Clinton. Han sa: "Clintonene har lenge vært populære i Israel."

Oren mente at Trump "fremdeles utgjør et stort spørsmålstegn."

Ikke overraskende scoret Trump mye høyere blant Likud-tilhengere, mens Clinton var mye mer populær blant venstreorienterte israelere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.