Palestinsk lærer mottok fredspris. Hyllet med oppfordringer til krig

15. mars 2016 |  Israel Today Stab

Det er denne formen for bitter ironi som kjennetegner konflikten mellom Israel og palestinerne. Den palestinske barneskolelæreren Hanan al-Hroub mottok med god grunn en annerkjennelse for sin opplæring av barn til å jobbe for fredelige løsninger, men av andre palestinere ble denne annerkjennelsen feiret med oppfordringer til krig.

Al-Hroub, som opprinnelig kommer fra Betlehem, ble på søndag annonsert som vinneren av prisen for Årets lærer globalt for hennes arbeid med å utvikle læringsmetoder som oppmuntrer elever som bor i konfliktområder til å delta i dialog og samarbeid i stedet for å bruke vold.

Al-Hroub ble introdusert av pave Frans (fra et videoklipp), og ble tildelt prisen i form av en sjekk på 1 millioner dollar. Seremonien ble avholdt i Dubai.

Da hun mottok prisen repeterte Al-Hroub sitt mantra om "ikke-vold" og uttalte til Associated Press at "sammen kan vi ta hverandre i hendene og skape en forandring. Vi kan gi barn en trygg utdannelse som vil skape fred."

Dessverre hadde flere palestinere blant publikum et annt budskap som de ønsket å formidle under denne minneverdige prisutdelingen.

Mens de veivet palestinske flagg og hyttet med knyttnevene så ropte Al-Hroubs tilhengere: "Med vår sjel og vårt blod så ofrer vi oss for deg, Palestina". Dette er et rop som oftes brukes til å oppfordre til vold mot Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.