Storbritannias justisminister mener BDS-bevegelsen er antisemittisk

16. mars 2016 |  Israel Today Stab

Den anti-israelske BDS-bevegelsen (Boycott, Divestment and Sanctions) angriper israelske selskaper og organisasjoner for å styrke palestinernes sak, men de insisterer på at de ikke er en antisemittisk bevegelse, men at organisasjonen bare er motstander av "urettferdigheten" i israelsk politikk.

Michael Gove, Storbritannias justisminister, mente at dette er ikke er tilfellet. Denne uken kritiserte han BDS-bevegelsen under en konferanse om antisemittisme.

"Israel møter fordommer og systematiske angrep på grunn av at landet eksisterer" sa Gove. "Det er opp til oss å utvise solidaritet med jødene og med deres rett til nasjonalsuverenitet."

Det som er enda verre er at BDS-bevegelsen anklager Israel for drive en politikk som ligner på apartheid. Men ifølge Gove er dette ironisk ettersom BDS selv "bruker apartheid-metoder da de ber oss alle om å unngå jødiske akademikere, boikotte israelske varer og de-legitimere jødisk handel.

Den tidligere israelske ministeren Tzipi Livni talte også under konferansen, og sa blant annet følgende:

"Antisemittisme skjuler seg bak en maske og utgir seg for å være en kritikk av israelsk politikk. BDS-bevegelsen opplever fremgang fordi mennesker ikke forstår at organisasjonen ikke eksisterer for å hjelpe palestinere eller for å protestere mot Israels politikk. Det de faktisk gjør er å vise sin motstand mot at staten Israel i det hele tatt eksisterer."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.