Siste nytt: Muslimske jenter verver seg til Det israelske forsvaret!

16. mars 2016 |  David Lazarus

Tror du fremdeles at Israel er en rasistisk stat? Det skulle man ikke trodd om man lyttet til disse unge muslimske og kristne arabiske jentene som melder seg inn i Det israelske forsvaret.

Unge, muslimske jenter tar del i kampene, på Israel side! Disse modige unge kvinnene har en unik og viktig historie å fortelle. Sammen med et økende antall kristne arabiske jenter så bryter de alle fordommer og melder seg inn i Det israelske forsvaret.

Da menig "A", en av de muslimske jentene som bestemte seg for å tjene i Israels forsvar, fortalte sine foreldre om valget hun hadde tatt, så nektet de å støtte henne. Hun var nødt til å flytte hjemmefra og få støtte fra hæren som en enslig soldat.

"Jeg er nødt til å ta hånd om meg selv" sier hun, "og det er veldig vanskelig selv med den hjelpen som jeg får fra forsvaret. Det er uvanlig at en muslimsk jente verver seg til hæren fordi foreldrene våre godtar det ikke. Jeg vil allikevel oppfordre andre til å verve seg også. Det er en fantastisk og livsforvandlende opplevelse.

Menig "G" er en troende muslim som vokste opp i et jødisk nabolag. Hun bestemte seg for å verve seg ettersom alle i nabolaget hennes gjorde det.

"Forsvaret er en viktig del av livet til alle i nabolaget mitt" fortalte hun. "Jeg ønsket også å verve meg, akkurat som alle andre. Jeg ønsket å gi noe tilbake til landet mitt Israel."

Hun la til at moren hennes hadde støttet henne i valget og at hun regelmessig sender brev til sin datter for å støtte henne og oppmuntre henne. "Mamma sa at hun også hadde vervet seg hvis det gikk an for henne da hun var på min alder."

Ifølge menig "G" påvirker ikke den siste tiden uroligheter i Israel, som er forårsaket av unge palestinere som løper rundt i gatene og angriper israelske soldater med kniver, det løftet hun har gitt til Det israelske forsvaret.

"I likhet med de andre soldatene så blir jeg veldig opprørt over disse angrepene. Jeg blir sint på de som angriper disse soldatene som står sammen med meg", sa hun.

Menig "S" vokste også opp i et jødisk nabolag. "Hele livet mitt har jeg gått på skole med jødiske jenter. Jeg ønsket å bli ferdig med videregående og deretter melde meg inn i forsvaret, akkurat som alle vennene mine."

"Jeg har aldri skammet meg over min (muslimske) tro, og selv ikke i forsvaret. Jeg ønsket å verve meg fordi det er min plikt å tjene og forsvare landet mitt. Jeg ønsker å gjøre min del."

Ifølge menig "S" så gjør hæren det mulig for henne å praktisere sin muslimske tro mens hun er i militæret. "De lar meg dra hjem under den muslimske fastehøytiden Ramadan. Da får jeg dra hjem en dag i uken og være sammen med familien min. Noen synes kanskje at dette er rart, men hjemme hos meg feirer vi faktisk også jødiske høytidsdager som Purim.

Korporal "M" er en kristen araber som tjenestegjør i en hemmelig militærenhet. "En dag så jeg en gruppe jentesoldater som gikk forbi mens de bar på maskingevær. Jeg stilte dem spørsmål angående deres militærtjeneste, og jeg synes det hørtes veldig interessant ut. Jeg visste ikke en gang hvor man skulle gå for å verve seg, så de fortalte meg hva jeg måtte gjøre" forteller hun.

Videre forteller hun: "Etter at jeg vervet meg så gikk jeg rundt med uniform i det arabiske nabolaget som jeg bor i. Da mennesker jeg kjente så dette så slettet de meg som venn på Facebook og de slettet mobilnummeret mitt fra telefonene sine. Det har vært veldig vanskelig, men et par venner har støttet meg. Jeg har også fått mange nye venner i forsvaret" fortelle hun.

Alle de unge muslimske og kristne soldatene forteller at andre jenter stiller dem spørsmål om hvordan de også kan verve seg i militæret. "Jeg forteller dem at jeg føler at jeg gjør noe viktig for landet mitt" sa korporal "M". "Og når jeg forteller de jødiske soldatene hvorfor jeg ønsket å verve meg så sier de at de har stor respekt for det valget som jeg har valgt å ta."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.