Jemenittiske jøder kommer hjem til Israel

21. mars 2016 |  Israel Today Stab

På mandag fullførte Israel sitt oppdrag med å bringe hjem jemenittiske jøder. Dette var et arbeid som Knesset-medlemmet Ayoub Kara (Likud) hadde jobbet for. Han er talsmannen for det arabisktalende drusiske samfunnet i Israel.

Oppdraget, som ble gjennomført i samarbeid med Jewish Agency og USAs utenriksdepartement, gjorde at 19 av de gjenværende jødene som fremdeles befant seg i Jemen fikk komme hjem til Israel.

Ytterligere 50 andre jøder valgte å bli værende i Jemen hvor de bor i nærheten av og får beskyttelse fra den amerikanske ambassaden i Sana'a.

"Dette er et viktig øyeblikk i Israels historie" uttalte lederen for Jewish Agency, Natan Sharansky. "Kapittelet som omhandler et av de jødiske samfunnene i verden er i ferd med å bli avsluttet, men de jemenittiske jødenes unike og 2000 år gamle bidrag til det jødiske folket vil fortsette å leve videre i staten Israel."

Ayoub Kara, som er assisterende minister for det regionale samarbeidet, var ekstra fornøyd med alt dette:

"Jeg er glad for å ha kunnet bidra til denne store begivenheten for mine jødiske brødre i Jemen som nå kan få komme til Israel. Vi har klart å bringe jødiske familier ut fra trusler om død og assimilering" sa han.

Houthi-jihadistene, som for tiden har kontroll over store deler av Jemen, har truet landets jøder og sagt at de enten må konvertere til islam eller dø.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.