Trump mener vi må konfrontere palestinsk terror

23. mars 2016 |  Israel Today Stab

Donald Trump, mannen som ser ut til å bli Republikanernes presidentkandidat, bryter med måten som Vesten tradisjonelt sett har håndtert palestinsk terror, nemlig ved å tone det ned. På mandag insisterte Donald Trump at man må konfrontere den volden som Israel utsettes for.

Trump talte under den årlige samlingen til organisasjonen AIPAC (American Israel Public Affairs Committee). Under talen sa Trump at "president Obama er det veste som noen gang har skjedd med Israel".

Trump lovet at hvis han vinner Det hvite hus så kom han til å føre en helt annen Midtøsten-politkk enn sin forgjenger.

Palestinerne "er nødt til å komme til forhandlingsbordet med en forståelse av at de er nødt til å akspetere at Israel er en jødisk stat og at det noe det landet for alltid vil være." Trump la til at enhver form for avtale "vil være det samme som å belønne palestinsk terror... man belønner ikke slik oppførsel. Det kan man ikke gjøre. Det er bare en måte å behandle en slik oppførsel på: Man er nødt til å konfrontere den."

Trump lovet også at hvis han blir president så kom han til å "flytte USAs ambassade til det jødiske folkets evige hovedstad: Jerusalem."

Trumps utsagn mottok stor applaus fra et publikum som mange trodde at milliardæren kom til å slite med å få på sin side.

Hilary Clinton, som leder nominasjonskampen på Demokratenes side, talte også på konferansen. Hun brukte mesteparten av tiden på å komme med små angrep mot Trump, men hun tok seg også tid til å påpekte at hun tar avstand fra president Obamas omstridte håndtering av Israel.

"Hvis jeg er så heldig at jeg blir valgt som president" sa hun, "så kommer jeg aldri til å tillate at Israels motstandere får skape splittelse mellom våre to land. Når vi er uenige, som jo alle venner er i blant, så kommer vi til å jobbe for å løse disse problemene raskt og med respekt."

Dette var på mange måter et slag mot Obamas regjering og deres krasse samtaler og konflikter med Israels statminister Benjamin Netanyahu.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.