Hvordan står det til med de kristne i Israel?

24. mars 2016 |  Israel Today Stab

Lt. (Res.) Shadi Khalloul (til venstre for Netanyahu på bildet) har blitt intervjuet av og selv skrevet for Israel Today ved flere anledninger.

Som den ledende representanten for det kristne arameiske samfunnet i Israel skrev Khalloul denne uken om et sammendrag om hvordan det står til med den kristne minoriteten i Israel i dag.

Khalloul la vekt på at han, i likhet med mange lokale kristne i Israel i dag, forstår viktigheten av å tjenestegjøre i Det israelske forsvaret.

Grunnen til dette er enkel: Midtøsten faller til grunne som følge av jihad, og er derfor blitt en stadig farligere region for kristne å være.

Nok en gang sa Khalloul at "Israel er den eneste trygge øyen som tillater at kristne får sin frihet og sine demokratiske rettigeheter."

Han la også vekt på at de kristne som lever under styret av de palestinske myndighetene heller har ikke i nærheten av så mange rettigheter eller den samme livskvaliteten som kristne i Israel har.

Khalloul var bestemt på at "i motsetning til den propaganden vi blir servert så finnes det ingen apartheid i Israel. Han pekte på det faktum at både kristne og muslimer har høye stillinger i det israelske samfunnet. Faktisk så er det en kristen araber som er en av dommerne i Israels høyesterett.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.