Trump mener palestinerne har seg selv å takke

29. mars 2016 |  Israel Today Stab

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump gjorde det i løpet av helgen helt klart at han mener at det er det palestinske lederskapet selv som er ansvarlig for hvorfor det er så lite fremgang i fredsavtalen mellom Israel og palestinerne.

Trump uttalte til avisen The New York Times at selv om han støtter en tostatsløsning i konflikten mellom Israel og palestinerne så er det palestinerne selv som har sørget for at man ikke har kommet lenger i fredssamtalene.

"...De palestinske myndighetene er nødt til å anerkjenne Israels rett til å eksistere som en jødisk stat... (og de) er nødt til å stanse terroren og slutte å lære opp barn til å utøve vold" sa milliardæren og la vekt på at for å kunne nå en tostatsløsning og en fredsavtale så er "disse grunnleggende tingene nødt til å komme på plass."

Trump var spesielt opptatt av oppfordringen til vold som foregår i store deler av den palestinske befolkningen.

"De er nødt til å slutte å lære opp barna til å bli terrorister. Det er et stort problem" sa han. Selvsagt er det å få palestinerne til å anerkjenne den jødiske statens rett til å eksistere et stort problem, da det nåværende palestinske lederskapet nekter å innfinne seg med noe så grunnleggende.

Trump la til at disse tingene ikke hadde vært vanskelig å få en slutt på hvis det ikke hadde vært for "det inngrodde hatet som sitter så dypt."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.