Jay Leno støtter Israel

29. mars 2016 |  Israel Today Stab

Den kjente komikeren og programlederen for The Tonight Show trer nok en gang frem som en støttespiller for Israel. For det tredje året på rad kommer Jay Leno til å stå i spissen for en tilstelning som vil tjene til Israels fordel.

Både i 2014 og 2015 var Leno programleder og vert for prisutdelingsseremonien Genesis Prize i Israel. Etter å ha gjort dette ble han angrepet på sosiale medier for å vise sin støtte til staten Israel. Som respons på dette har Leno tatt et godt valg og valgt å ikke bry seg om kritikken men også denne gangen stille opp på dette arrangementet og støtte Israel for tredje året på rad. Denne gangen er det en veldedighetskonsert for United Hatzalah of Israel som vil finne sted på søndag 10. april 2016 ved Lincoln Center’s Rose Theater.

Tilstelningen, som har fått navnet "En kveld fylt med latter og musikk", blir arrangert som en pengeinnsamling til inntekt for ambulansepersonell og sykehus i Israel som i løpet av de siste seks månedene har jobbet hardt for å redde liv i Israel i det landet har blitt rammet av en enorm terrorbølge. Beløpet som blir samlet inn vil gå til innkjøp av ulike former for medisinsk utstyr som Israel sårt trenger mer av.

Eli Beer, grunnleggeren av United Hatzalah, sa at det var flere grunner til at av alle kjendiser i USA så var det at akkurat Jay Leno som ble spurt om å lede dette arrangementet. En av grunnene var Lenos tidligere forhold til Israel og hans tydelighet når det kom til sine opptredener.

"Jay Leno har ledet to store tilstelninger i Israel de siste to årene; prisutdelingene til Genesis Prize, og han har sagt flotte ting om landet. Israel trenger mer god PR og vi kunne ikke tenke oss en bedre person til å lede dette showet enn Jay Leno.

Herr Leno kom til Israel i mai 2014 for å lede Genesis Prize og for å overrekke en pris til den tidligere ordføreren av New York, Michael Bloomberg. På den tiden uttalte Jay Leno hvor mye han likte Israel. "Jeg elsker Israel. Det er derfor jeg er her", sa han ifølge nyhetssiden Yediot Aharonot .

Et år senere var Jay Leno vert for den andre prisutdelingen til Genesis Prize hvor Michael Douglas mottok prisen. På den tiden uttalte Stan Polovets, lederen for Genesis Prize Foundation, at Jay Leno var "en ekte Israelvenn" i en artikkel som ble publisert i Jerusalem Post. Leno sa at han var glad og stolt over å være i Israel. Han var klar over at bare det å besøke Israel kunne bli tolket som et uttrykk for hans politiske meninger og at det var enkelte som hadde oppfordret ham til ikke å reise til Israel.

Også denne gangen frykter kilder i United Hatzalah at BDS-bevegelsen kommer til å forsøke å protestere mot konserten. "Vi har ikke sett noen klare tegn på dette enda, men det er alltid en risiko når man holder et arrangement som er til støtte for Israel, også i New York. Når en svært kjent person også involverer seg så bli presset enda høyere da flere vil få vite om arrangementet."

Jay Leno på sin side velger å riste av seg kritikken og alle oppfordringene han får om å droppe sin støtte til Israel. I fjor sa Leno følgende: "Jeg forstår meg ikke på disse demonstrantene. Jeg tror ikke de forstår hele situasjonen. Jeg mener at hvis man ønsker å forstå et sted så må man reise dit og se menneskene i øynene og få en følelse av stedet. Enten så får man en god følelse eller så gjør man ikke det. Og det er det som fungerer for meg."

Leno, som har vært Israelvenn i lang tid, forklarte mer av hvorfor Israel har et dårlig rykte og hva landet kan gjøre for å endre dette ryktet:

"Det er ganske utrolig at Israel, som er et lite land og et lite folk som er omringet av så mange mennesker, er det landet som blir sett på som en bølle. Alle andre er liksom 'underdoger'. Jeg tror at Israel er så flinke og effektive når det kommer til å forsvare landet sitt at resten av verden oppfatter landet som en bølle. Det er ganske mystisk."

Uten å la seg styre av andres meninger så tar Jay Leno steget ut for tredje gang og støtter Israel på en svært åpenlyst og offentlig måte. Spesielt med tanke på at det under dette arrangementet også vil bli vist heder til enslige soldater som reiste fra USA til Israel for å slutte seg til Det israelske forsvaret (IDF). Ifølge United Hatzalah har flere sponsorer og støttespillere gått sammen og kjøpt inn 100 billetter som vil bli gitt til menn og kvinner som bor i nærheten av New York og som har tjenestegjort som enslige soldater i Det israelske forsvaret det siste fem årene.

Denne generøse donasjonen er et tegn på takknemlighet til de som frivillig tjenestegjør for å forsvaret Israel på en kveld hvor helsepersonell blir hedret. "Denne kvelden handler om det å komme ut og vise at vi står sammen når det gjelder å redde liv" sa Eli Beer. "Hvilken måte er vel bedre for å vise dette enn å invitere 200 mennesker som bokstavelig talt satte livene sine på vent for å beskytte landet vårt. De droppet alt de hadde i hendene for å redde liv. Det er en vinn-vinn situasjon for oss alle."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.