Å flytte til Israel for å UNNSLIPPE terror?

31. mars 2016 |  Israel Today Stab

En jødisk mann fra Belgia sa i forrige uke etter bombeangrepet på en flyplass i Brussel at han planlegger å emigrere til Israel.

Walter Benjamin sto i kø for å sjekke inn til flyet som han skulle ta til Israel da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften kun meter fra der hvor han sto. Benjamin skulle besøke sin datter som bor i Israel.

Benjamin var heldig - han mistet deler av sitt høyre ben i eksplosjonen. Minst 32 andre personer var ikke like heldige.

"Jeg kommer mest sannsynlig til å pakke sammen tingene mine, sette meg på et fly og begynne og lete etter en liten leilighet i Israel" fortalte Benjamin til Israels Channel 2 News da han fikk spørsmål om hva han hadde tenkt til gjøre etter at han hadde kommet seg etter skadene han fikk.

Idet islamistisk terrorisme sprer seg blir jødiske samfunn i Vesten stadig oftere et favorittmål for terrorister.

Eldgammel antisemittisme har igjen oppstått og skjules i dag som "legitim" kritikk av Israels politikk i forsøk på å rettferdiggjøre volden.

Men grunnlaget forbli det samme - det jødiske folket har bare ett hjemland.

Og selv om jødenes hjemland ofte fremstilles som et sted som hele tiden preges av konflikt, så er virkeligheten den at det er mye tryggere å oppholde seg i Israel i dag enn det er i mange steder i Vesten.

"I Chicago skjer det hvert år ti drap per hver 100.000 innbygger. I Jerusalem i fjor, som var et dårlig år, så skjedde det 1,5 drap per 100.000 innbygger", påpekte borgermesteren i Jerusalem Nir Barkat på en pressekonferanse nylig. "Når jeg flyr til USA så ber jeg til Gud om at jeg skal komme meg trygt hjem igjen."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.