Hvorfor kutter Israel strømmen til Jeriko?

31. mars 2016 |  Israel Today Stab

Det er ingen tvil om at Israel kommer til å bli fordømt av de som ikke tar hele situasjonen med i beregning, men Israel har blitt nødt til å kutte strømmen til den eldgamle byen Jeriko på grunn av en enorm strømregning som ikke har blitt betalt.

De palestinske myndighetene skylder Det israelske elektrisitetsselskapet over 1,7 milliarder shekel (3,6 milliarder norske kroner).

I nok et forsøk på å få de palestinske lederne til å betale regningen så har Israel besluttet å kutte strømmen til Jeriko innen de neste dagene for å presse de palestinske lederne til å handle.

En av lederne ved Det israelske elektrisitetsselskapet sa til Israel National News at strømkuttingen til Jeriko kan komme til å "vare en stund".

Men Israel har tidligere forsøkt å få de palestinske myndighetene til å betale regningene sine, men hver gang har Israel blitt fordømt av utenriksdepartementet i USA.

Denne episoden bekrefter bare for mange israelere hvorfor en tostatsløsning ikke kommer til å føre til fred. En palestinsk stat kommer til å være totalt avhengig av Israel når det kommer til grunnleggende behov som elektrisitet, men staten hadde ikke betalt for disse tjenestene, og de kunne være sikre på at det internasjonale samfunnet ikke hadde tillatt Israel å kreve godtgjørelse.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.