Klesbutikken "Hitler" vekker oppsikt i Kairo

4. april 2016 |  Israel Today Stab

En egyptisk butikkeier som eier en klesbutikk på den prestisjefylte promenaden som ofte blir kalt Kairos “Champs Elysees" forsvarer at han har valgt å oppkalle klesbutikken sin etter den nazistiske diktatoren Adolf Hitler.

Både navnet Hitler og et hakekors pryder forsiden av butikken.

Butikkens eier Osama Farouk insisterte i en uttalelse til Gulf News at han hadde en helt uskyldig intensjon med å benytte seg av denne symbolikken. "Jeg simpelthen elsker navnet og logoen, og jeg bestemte meg for at det skulle pryde fremsiden av butikken min."

Til Farouks forferdelse har flere egyptere besøkt butikken og åpenlyst irettesatt ham eller spyttet på ham i protest. Minst en person har forsøkt å fysisk fjerne skiltet ved makt.

"Dette fortjener ikke så mye styr og oppmerksomhet" har Farouk sagt. "Hvorfor er folk så sinte? Jeg involverer meg ikke i politikk."

Men det er bare halve historien. Minst like mange mennesker har ikke noe problem med at Farouk har valg tå oppkalle butikken sin etter en av verdenshistoriens mest beryktede personer.

"Priset være Allah! Jeg har mange kunder som handler i butikken min takket være den gode kvaliteten på varene mine" sa han.

Israelske diplomater har flere ganger forklart at Hitler og nazistene blir oppfattet svært annerledes i Afrika og Asia enn i Vesten.

"Mange mennesker i Afrika og Asia er ikke klar over hva som skjedde i Europa" sa en diplomat. "Dessverre er det mange som tror at Hitler var en helt og ikke et monster. Derfor er det så viktig å legge vekt på å undervise mennesker om hva som skjedde under Holocaust."

Men blant mange arabere så kan man ikke skylde på uvitenhet. Mange muslimer sluttet seg til nazistene på befaling fra imamene deres, og de palestinske lederne var noen av Hitlers nærmeste allierte.

I mange år har Hitlers bok "Mein Kampf" vært en bestselger i den arabiske verden. Dette er ikke fordi lokale arabere ikke vet hvem han egentlig var, men fordi den nazistiske ideologien har mye til felles med islamisme.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.