Fra foreldreløs til Frøken Israel

4. april 2016 |  Israel Today Stab

På tross av at hun bare er 21 år har Yityish Aynaw gått på en utrolig reise i sitt liv fra å være foreldreløs til å bli en israelsk skjønnhetsdronning.

Aynaw ble født i den lille landsbyen Chahawit i Etiopia. Faren hennes døde da hun var liten og da hun var tolv år var hun også vitne til at hennes mor døde av sykdom. Hun var helt knust da hun reiste til Israel sammen med broren sin for å bo sammen med deres etiopiske besteforeldre som var jøder.

Mens hun enda var et lite barn ble hun møtt med et nytt språk, en ny kultur og alle de andre utfordringene som kommer med det å starte livet på nytt i et helt fremmed land.

I likhet med de 125.000 andre etiopiske jødene som har emigrert til Israel i løpet av de siste årene så opplevde Aynaw de samme utfordringene som andre som forsøker å bli integrert i et helt nytt miljø. Men Aynaw kastet seg ut i det og gjorde alt det som hennes nye hjemland krevde av henne, blant annet å lære hebraisk og å tjenestegjøre i militæret etter endt utdannelse.

Etter å ha fullført militærtjenesten sin for noen år siden så begynte hun å jobbe i en klesbutikk. Hun er høy og vakker og hadde lenge hatt et ønske om å bli modell. En venn av henne meldte henne på skjønnhetskonkurransen Frøken Israel.

Da hun vant tittelen "Frøken Israel" ble hennes liv totalt forandret. I løpet av noen få uker ble navnet hennes og bilde av henne spredd utover hele Israel og gjort kjent i utlandet.

Som den første "Frøken Israel" med mørk hudfarge blir Aynaw sett på som et håp og et tegn på at rasisme i Israel er på vei til å forsvinne. Selv sier Aynaw at hun aldri har vært offer for rasisme eller diskriminering.

Og selv om hennes fremtid ser ut til å være fylt av glamorøse dager sier hun selv at hennes håp for lykke i fremtiden hviler på et ønske om å få "...en stor familie, et stort hus og mange barn" sier hun. "Jeg ønsker å gi barna min den opplevelsen som jeg selv aldri hadde. Det er mitt største ønske."

Nå som påsken er ferdig ønsker vi i Israel Today å starte på et projekt for å gi litt håp og glede til de mange etiopiske immigrantene som synes det er vanskelig å bli integrert i det israelske samfunnet.

Dette kan du hjelpe oss med! Ta kontakt med Israel Today Norge på e-post.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.