Israel utelatt fra amerikansk visumnettside

4. april 2016 |  Tsvi Sadan

Personen bak den amerikanske bloggen "Elder of Ziyon" har pekt på den svært urovekkende "sensitiviteten" som de offisielle amerikanske visum-myndighetene utviser på sine hjemmesider. På listen over landene som er nevnt på denne offisielle oversikten så har Kypros ikke et flagg eller en hovedstad. Dette indikerer mest sannsynlig at USA ikke er fornøyd med at øyen er delt mellom Tyrkia og Kypros.

På hjemmesiden så er hvert land delt inn i egne rubrikker, men det er to ulike rubrikker for Jerusalem og Tel Aviv. Dette innebærer at disse to representerer to ulike land, men hvilke land er dette? Ettersom landet Israel ikke er inkludert i denne listen så virker byene Tel Aviv og Jerusalem som to uidentifiserbare og selvstendige byer.

Hvis fjerningen av det kypriotiske flagget er en indikasjon på de amerikanske myndighetenes holdning til Kypros, hva skal man da tro på avgjørelsen om å fjerne et annets land flagg OG navn?

Etter avsløringen av hva Hillary Clinton har skrevet i sine e-poster, blant annet flere urovekkend holdninger mot Israel, så har vi fått et innblikk i hva Det hvite hus faktisk mener om "USAs største allierte i Midtøsten."

Clintons faktiske holdninger til Netanyahu er, på tross av at de er ubehagelige, en indikasjon på at USA er midfornøyd med Israel. Det er sannsynlig å tro at det var enten hun eller John Kerry som godkjente denne endringen på hjemmesiden.

Det kan også ha vært tilfelle at personer i administrasjonen ga instrukser om at navnet Israel skulle blir fjernet. Hvis dette er tilfelle så viser adskillelsen av Jerusalem og Tel Aviv at USA fremdeles nekter å anerkjenne at Jerusalem er Israels hovedstad.

Men hvordan skal vi tolke fjerningen av landets navn? Er dette et tegn på USAs misnøye over Israels "okkupasjon", eller, som "Elder of Ziyon", er dette et bevis på at USA i likhet med Europa er i ferd med å etterleve islamske krav?

Dette forklarer også hvorfor personer i USAs utenriksdepartement anser Tel Aviv som nok en "okkupert palestinsk stat".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.