Israelsk gruppe bistår flyktninger som blir deportert

5. april 2016 |  Israel Today Stab

(Skrevet av IsraAID i Hellas)

I samsvar med EUs avgjørelse og de europeiske landenes avtale med den tyrkiske regjeringen så begynte denne uken deporteringen av flyktninger fra Hellas til Tyrkia.

Avgjørelsen innebærer at alle flyktninger som ankommer Hellas etter 20. mars 2016 umiddelbart vil bli transportert tilbake til Tyrkia. I gjengjeld kommer Tyrkia til å motta økonomisk kompensasjon fra EU.

IsraAID, en internasjonal humanitær hjelpeorganisasjon, har siden i fjor jobbet med flyktninger i Hellas og i andre europeiske land som Serbia, Kroatia, samt andre land som flyktningene reiser til.

IsraAID sine team, som består av israelske jøder og israelske arabere, fortsette å hjelpe flyktningene gjennom å gi dem utstyr, utføre medisinske prosedyrer og gi psykologisk og sosial hjelp, spesielt idet spenningen mellom de lokale myndighetene og flyktningene er i ferd med å bli verre.

De siste dagene så har flyktninger i ulike deler av Hellas begynt å protestere mot avgjørelsen om å deportere flyktninger.

IsraAIDs kriseteam, inkludert leger og psykologer, ble satt ut for å bistå flyktningene og forsikre seg om at de mottar den nødvendige behandlingen og assistansen de vil trenge i prosessen med å bli deportert.

Mange av flyktningene er frustrerte og går en usikker fremtid i møte. De fleste av dem har familiemedlemmer som allerede har nådd Tyskland, Sverige, Østerrike og Danmark, og som har begynt å bosette seg der med et ønske om å bli gjenforent med familiemedlemmene deres i de kommende månedene. Selv om det var ventet at deportasjonen ville finne sted innen kort tid så var det mange som ikke var forberedt og som var nødt til å pakke sammen tingene sine raskt og som ikke visste hva som var i ferd med å skje.

Frustrasjonen øker i flyktningleirene hvor det bor tusenvis av flyktninger fra Syria, Afghanistan, Irak og flere andre land idet frykten for å bli deportert sprer seg. Hvis Tyrkia beslutter å sende flyktningene tilbake til hjemlandet sitt så kan dette resultere i livstruende situasjoner.

Bare i 2015 krysset over en million flyktninger havet fra Tyrkia til Hellas i håp om å få asyl i land som Tyskland gjennom å følge Balkan-ruten. Men denne ruten ble nylig stengt og tusenvis sitter fast i flyktningleirer over hele Hellas.

"IsraAID ble en ledende organisasjon (over hele Hellas), ikke bare på grunn av evnen til å kunne kommunisere med flyktningene på arabisk, men også med tanke på den kulturelle likheten som finnes mellom mange av flyktningene og våre hjelpearbeidere" sa Naama Gorodischor, en av lederne for IsraAID.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.