Tidligere irakisk diplomat på besøk i Israel

14. april 2016 |  Israel Today Stab

Hamad Al-Sharifi, som i lang tid jobbet for den irakiske regjeringen som en diplomat i Jordan og Kuwait, er i Jerusalem denne uken som en offisiell gjest av Det israelske utenriksdepartementet.

Besøket blir sett på som et gjennombrudd på grunn av det faktum at Israel og Irak fremdeles ikke har noen diplomatiske forbindelser.

I løpet av hans tid i Israel vil al-Sharifi møte israelere med irakisk opphav, medlemmer av Knesset, samt både jødiske, kristne og muslimske religiøse ledere. Han kommer også til å besøke historiske områder og viktige steder, blant annet Holocaust-museet Yad Vashem.

Al-Sharifi har sagt at han en dag ønsker å være Iraks ambassadør i Israel.

Han hadde også gode ord å si om Hassan Kaabiah, den israelsk-arabiske diplomaten som tjenestegjør som visetalsmann for Israels utenriksdepartement og som skal ha mye av æren for at al-Sharifi satt seg på et fly til Tel Aviv.

"Jeg ønsker å takke Hassan Kaabiah ... som overtalte meg til å komme og se det ekte Israel som man ikke får se på anti-israelsk TV" sa han. "En dag håper jeg at jeg kan være Iraks ambassadør i Israel og at Hassan kan være Israels ambassadør i Irak."

Al-Sharifi sa at han så på seg selv som en "venn av Israel."

I en uttalelse til den israelske nyhetsportalen Ynet sa Yonatan Gonen, lederen for det arabisktalende diplomatiske arbeidet på nett, at "når en tidligere irakisk diplomat besøker Israel så finnes det ingen grenser i dagens samfunn for hva som er mulig. Vi får mange henvendelser fra irakere som uttrykker sin støtte til Israel og deres kjærlighet for den jødiske staten."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.