Hvorfor ønsker arabere å få behandling i Israel hvis landet er så undertrykkende?

14. april 2016 |  Ryan Jones

Israel er en rasistisk og undertrykkende stat som utøver apartheid mot ikke-jøder.

Det er det de palestinske lederne og dets meningsfeller rundt om i verden forsøker å få alle mennesker til å tro.

Men hvis det er sant, hvorfor velger da så mange arabere, inkludert de som har forbindelser til de palestinske lederne, å få medisink behandling i Israel? Er de ikke redd for å bli forskjellsbehandlet eller det som verre er?

Det enkle svaret er at neida, de er ikke redde for å bli dårlig behandlet fordi, på tross av propagandaen som de selv står i spissen for, så vet disse palestinerne veldig godt at Israel IKKE er en apartheid-stat.

Et annet eksempel på dette er er at en av Hamas' ledere, Ismail Haniyeh, i 2013 sendte barnebarnet sitt Amal Haniyeh til Israel for å få behandling for en akutt infeksjon i fordøyelsessystemet.

Uansett hva du måtte mene om Haniyeh så tror jeg at vi kan være veldig sikre på at han i hvert fall er veldig glad i barnebarnet sitt.

Så hvorfor da sende henne til "apartheid"-staten Israel?

Haniyeh er en rik mann. Han kunne ha sendt dette barnet til Egypt eller Jordan eller Saudi Arabia eller til og med til Europa. Det hadde ikke tatt mye lenger tid å reise til disse stedene enn det gjorde å få tak i de riktige papirene for å få Amal til å reise til Israel.

Og det er en annen ting: Hvis Israel er så hatefulle mot araberne, hvorfor tar de da i mot et arabisk barn og forsøker å redde livet hennes? Og ikke bare er hun araber. Hun er barnebarnet til en mann som leder en organisasjon som regelmessig angriper og tar livet av jøder.

Dette fenomenet skjedde nok en gang denne uken da broren til palestinernes president Mahmoud Abbas, Abu Lawi, fikk påvist kreft og reiste til Israel for å få behandling.

Noen vil nok argumentere med å si at Amal kun ble sendt til Israel fordi dette var det landet i nærheten som hadde avanserte medisinske klinikker.

Men det samme kan absolutt ikke sies om Lawi. Han bor i Qatar. Og han er også rik. Han kunne ha reist hvor som helst i verden, men Abu Lawi valgte å få kreftbehandling av jøder i den jødiske staten.

Denne uken var han nok en gang pasient ved det lukseriøse (og dyre) medisinske senteret Assuta i Tel Aviv. hvor Lawi allerede har vært til behandling flere ganger.

Faktisk så har personalet vet Assuta behandlet flere av medlemmene i Abbas sin familie, deriblant konen til den palestinske lederen som fikk en operasjon i benet ved dette senteret i 2014 og Abbas sin svigerbror som hadde en livreddene hjerteoperasjon der i 2015.

Dette er noe å tenke på for de som altfor ofte aksepterer det de hører om at Israel er en "apartheid"-stat uten å faktisk sjekke fakta.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.