Netanyahu: Vi kommer aldri til å gi fra oss Golanhøydene

18. april 2016 |  Israel Today Stab

Israels regjering samlet seg på søndag denne uken på toppen av Golanhøydene slik at statsminister Benjamin Netanyahu kunne si klart fra til verden at i lys av situasjonen i området så kommer Israel aldri til å overgi kontrollen av Golanhøydene over til Syria.

"Det er på tide at verden gjenkjenner Israels suverenitet her", sa Netanyahu.

Netanyahu sa nylig noe av det samme til USAs utenriksminister John Kerry: "Vi kommer ikke til å overgi Golanhøydene. Det er noe det internasjonale samfunnet er nødt til å innfinne seg med."

Denne uttalelsen kommer omtrent samtidig som at Syrias diktator Bashar al-Assad ser ut til å overleve borgerkrigen i Syria og beholde makten i Damaskus, mye takket være hjelp fra Russland og Iran.

I nesten 20 år ble Golanhøydene brukt som plattform for å sende angrep Israel, men under seksdagerskrigen i 1967 så erobret Israel området.

Golan ble offisielt en del av Israel i 1981, men Israel ble sterkt presset av USA på 1990-tallet til å gi fra seg makten over området som et første skritt i retning mot å skape fred med Syria og den arabiske verden.

Hvis Israel hadde gitt etter for presset så hadde de nordlige byene i Israel i dag vært under en enda større trussel fra IS og andre terrorgrupper som herjer i Syria.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.