Terrortunnel funnet sør i Israel

18. april 2016 |  Israel Today Stab

På mandag kunne den israelske hæren fortelle at de hadde oppdaget en lang tunnel som strakk seg fra de Hamas-kontrollerte områdene på Gazastripen og inn i Israel, og at denne tunnelen nå var blitt ødelagt.

Utgangen av tunnelen lå på Gazastripen, og den andre utgangen lå ikke så veldig nærme noen av de jødiske landsbyene.

Men likevel så utgjør slike tunneler en stor trussel både mot den sivile befolkningen i Israel, men også mot Det israelske forsvaret.

Ifølge en talsmann fra Det israelske forsvaret så ble tunnelen oppdaget for om lag to uker siden. Det israelske forsvaret ønsker ikke å utdype om hvorvidt tunnelen hadde kollapset eller om den var forseglet.

"Vi ser at Hamas fortsetter å bygge disse tunnelene. Vår jobb er å forhindre angrep mot uskyldige sivile", sa Lt. Col. Peter Lerner til Army Radio.

Rapporter det siste året har vist at en stor andel av den humanitære hjelpen og byggematerialene som blir sendt til Gazastripen hver måned blir konfiskert av Hamas slik at de kan bygge og stabilisere disse tunnelene.

Under et møte i Gaza City i forrige uke sa lederen for Hamas, Ismail Haniyeh, at gruppen kommer til å fortsette å forsøke å provosere Israel til å delta i en ny, blodig konflikt.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.