Cyberkrig: Israelere avslørte hackerne

19. april 2016 |  Tsvi Sadan

Det årlige #OpIsrael-angrepet ble etter all sannsynlighet utført av hackergruppen Anonymous. Det var dette angrepet som var årsaken til at Israel Today sine hjemmesider var ute av drift store deler av forrige uke. Israeli Elite Force, en privat israelsk hackergruppe som kjemper mot cyberangrep mot Israel, skrev på Twitter i går at hackergruppen Anonymous ble avslørt takket være den private hackerklubben @Buddhax.

Madsec Security bekreftet på sin Facebook-side at gruppen Israeli Elite Force klarte å stjele sensitiv informasjon og bilder av noen av operatørene som deltok i operasjonen #OpIsrael mot Israel tidligere denne måneden. Ifølge det som ble skrevet på Twitter så gikk noen av hackerne fra Anonymous i fellen til @Buddhax. I en PDF-fil som Israeli Elite Force fikk tak i kan man se bilder fra deres personlige videokameraer, bakgrunnsbilder og sensitiv informasjon som er knyttet til terrorisme og IS, samt brukernavn og passord til personlige kontoer.

Den israelske hackeren som står bak navnet Buddhax klarte å få tak i disse filene og offentliggjøre navnene, ansiktene og adressene til åtte hackere som deltok i den siste tidens cyberangrep mot Israel. #OpIsrael hadde spesielt valgt seg ut Holocaust-museet Yad Vashem som et mål for cyberangrepet.

De åtte #OpIsrael-hackerne er fra Indonesia, USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Tyrkia og Libanon. Ifølge Mako portal påstår Buddhax at den libanesiske hackeren er sønnen til en professor i Midtøstenstudier ved et av Libanons universiteter. Sønnen brukte familiens PC til å utføre hackerangrepet. Buddhax fikk på denne måten også adgang til det libanesiske universitetets internettsider.

Allerede for ett år siden la gruppen Israeli Elite Force ut en video på YouTube hvor de advarte hackergruppen Anonymous mot å utføre sitt planlagte cyberangrep mot Israel i april 2016.

Mens Salme 121 spilles i bakgrunnen så sier en stemme følgende til Anonymous sin undergruppe "Anonghost":

"For ett år siden, i 2013, erklærte dere krig ved å utføre den første OpIsrael. En operasjon som har feilet. Ikke bare løy dere til deres egne tilhengere om utfallet av operasjonen, men dere har også gått opp i mot en fiende som dere ikke vil klare å bekjempe. For ett år siden angrep vi deres egen hjemmeside og hovedsiden til OpIsrael. For ett år siden tapte dere kampen som dere selv startet. Vi vant for ett år siden... Vi er Israel Elite Force. Ikke ypp med de beste."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.