Bernie Sanders kritiserer Israel ytterligere

19. april 2016 |  Israel Today Stab

Tidligere denne måneden sa den demokratiske nominasjonskandidaten i USAs presidentvalgkamp, Bernie Sanders, til New York Daily News at Israel under Gazakrigen i 2014 tok livet av "over 10.000" palestinere, hvorav de fleste av disse var sivile.

Dette var en uttalelse som lignet på noe som kom rett fra Hamas sin propaganda-håndbok. Nei, faktisk var det Bernie sa enda verre. Hamas påsto at Israel bare hadde drept 1.400 palestinere i den 50 dager lange konflikten.

På tross av at Bernie Sanders er den eneste jødiske kandidaten i kampen om å bli USAs nye president så har han i løpet av den siste måneden kommet med stadig sterkere kritikk av den jødiske staten.

I en debatt i regi av CNN i forrige uke sa Sanders til sin motkandidat Hillary Clinton at "hvis vi har et ønske om rettferdighet og fred så er vi nødt til å si klart i fra om at Israel statsminister Benjamin Netanyahu ikke alltid har rett."

Det var en merkelig uttalelse å komme med med tanke på at Hillary Clinton også har mye negativt å si om Netanyahu, noe hun har vist flere ganger i løpet av de siste månedene.

På søndag indikerte Sanders til ABC News at president Obama, den amerikanske presidenten som uten tvil har vært mest fiendtlig mot Israel, ikke hadde gått langt nok i sin støtte til palestinerne.

Denne uken kommer det til åtoppe seg da de to kandidatene kjemper om stemmer i forkant av nominasjonsvalget i New York.

En stor andel av befolkningen i New York er Hasidic (ortodokse jøder),

Brosjyrer har blitt distribuert rundt om i New York den siste tiden av støttespillere av Bernie Sanders som oppfordret lokale jøder til å stemme på senatoren fra Vermont fordi han "ikke er enig i den radikale politikken som Netanyhu fører. Måtte navnet på den onde råtne."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.