Netanyahu oppforder jøder til å besøke "Vestbredden" i påsken

20. april 2016 |  Israel Today Stab

Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppmuntret israelske jøder til å besøke Judea og Samaria - områdene som resten av verden omtaler som "Vestbredden" og som de insisterer på at er arabernes land - under den kommende påskehøytiden.

I en påskehilsen til lederne for de jødiske samfunnene i Judea og Samaria sa Netanyahu at han "beundrer deres evne til å ivareta en daglig rutine på tross av de økte sikkerhetstrusselen og den spente situasjonen." Han lovet at den jødiske staten skal fortsette å forsvare jødenes rett til å bo hvor de vil over hele Israel.

"Vi har suverenitet og vi tok selv kontroll for å kunne bestemme vår egen skjebne", sa Netanyahu i det som åpenbart var en kommentar rettet mot det internasjonale samfunnet som denne uken nok en gang gjentok at de ikke godtar det de kaller "israelsk okkupasjon".

Mot slutten av brevet oppfordret Netanyahu alle israelere om å "gå ut i påsken og se på naturen, besøke stedene som det står skrevet om i Bibelen, og andre viktige steder rundt omkring i landet."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.