Rabbinere feirer Herrens måltid i påsken

22. april 2016 |  David Lazarus

Denne påsken kommer hasidiske rabbinere til å ta del i "Jesu måltid".

På den siste dagen i den en ukes lange påskefeiringen kommer mange jøder i det hasidiske og ortodokse jødiske miljøet i Jerusalem til å delta i det de kaller Seudat Moshiach, Messias sitt måltid.

Dette måltidet har en sammenheng med måltidet som Jesus spiste med sine disipler den natten Han ble forrådt og som det står om i Det nye testamentet. Rabbiner Amichaye Even-Israel fortalte til Breaking News at "I år er målet med dette måltidet å prøve å få jødene til å forstå at Messias kommer til å komme og at dette ikke er en myte eller et eventyr. Det er det som er årsaken til at vi spiser og drikker og diskuterer dette teamet. For å symbolisere at det er ekte og at alle må forstå dette.

Jesus sa: "Dette er min kropp, som er for dere. Gjør dette til minne om meg!» (1. Kor 11)

Herrens måltid ble innstiftet på 1700-tallet av rabbiner Baal Shem Tov. Han underviste mennesker at det å dele Herrens måltid er en måte å "oversette uhåndgripelig tro om til noe man kan holde fast på."

Det er akkurat dette Herrens måltid betyr for messianske jøder og kristne.

Under den ortodokse feiringen av Herrens måltid blir det høytopplesning av profetien om Messias som står i Jesaja kapittel 11: "En kvist skal skyte opp fra Isais stubbe, og et skudd skal spire fram fra hans røtter."

Dette kjente bibelverset om Messias taler om en tid hvor løvene og lammene vil være venner og det kommer til å være fred på jorden. ifølge rabbinerne skal den siste dagen i påsken brukes til å minnes forsoningen og Messias som kommer til jorden.

Rabbiner Menachem Mendel av Lubavitch, en leder av Chabad-Lubavitch-bevegelsen på 1800-tallet, forklarte sammenhengen mellom de første og de siste dagene i påsken.

"Under en første natten i Pesach så minnes vi utvandringen fra Egypt takket være vår Gud, hellig er Hans navn. Det var den første forsoningen som ble utført gjennom Moses, som var vår lærer. Dette var begynnelsen. Under den siste dagen i Pesach minnes vi den siste forsoningen gjennom vår Gud, hellig er Hnas navn, som kommer til å forløse oss fra vårt siste eksil gjennom den rettfeerdige Messias, den endelige frelseren. Den første dagen i Pesach feirer vi Moses og under den siste dagen i Pesach feirer vi Messias."

Apostelen Paulus sa: "For vårt påskelam er slaktet, Kristus. Så la oss holde høytid, ikke med gammel surdeig av ondskap og synd, men med renhetens og sannhetens usyrede brød." (1. Kor 5:7-8)

Under den siste dagen i påskefeiringen, idet de hasidiske jødene setter seg ned for å dele Herrens måltid, kommer de til å synge sanger, spise matzah (usyret brød) og drikke fire beger med vin. Under måltidet kommer de som deltar til å fokusere på å be om at den jødiske Messias skal komme og at Guds rike og den endelige forløsningen skal bli tilgjengelig for alle mennesker.

Måtte vi alle derfor denne påsken stå sammen og rope ut: "Kom snart, Herre. Jesus, vår Messias."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.