Pakistansk muslim har blitt med i sionistbevegelsen

25. april 2016 |  Israel Today Stab

Den pakistanske forfatteren og muslimen Noor Dahri sluttet seg nylig til det sionistiske forbundet i Storbritannia og skrev et åpent brev til muslimer hvor han forteller hvorfor han gjorde dette og hvorfor også de burde tenke på å støtte Israel.

Dahri forteller at selv om mange av hans muslimske brødre "ønsket velkommen mitt modige steg mot å finne ut av sannheten", så var det mange andre muslimer som ble forvirret og sinte over at han nå hadde blitt en del av det han kaller "den nasjonale frigjøringsbevegelsen til støtte for det jødiske folket."

Dahri tok også tak i påstander om at Israel bedriver apartheid og undertrykkelse av muslimer. Han skrev: "Muslimer lever i fred og harmoni under israelsk lov og det finnes om lag 400 moskeer i landet... som blir beskyttet av den jødiske staten."

Han fortsatte med å legge vekt på at "sionisme aldri har oppfordret til religiøs vold." Han pekte videre på at det finnes ytringsfrihet og religionsfrihet for muslimer i Israel.

"Muslimer lever i det eneste demokratiet i Midtøsten uten frykt og forfølgelse. Vi finner ingen religiøs diskriminering av arabiske israelere i den jødiske staten."

Dahri ser heller ingen grunn til at hans oppfatning om Israel strider med hans religion. Han sier det samme som et økende antall muslimer har sagt de senere årene: "Koranen forsvarer jødene og deres rett til Israels land."

Dahri forklarte spesielt at "tradisjonelle kommentatorer fra 700- og 800-tallet har tolket Koranen og oppfatter at den sier at landet Israel har blitt gitt av Gud til det jødiske folket som en evig pakt."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.