Ledende israelske rabbinere: Nå er det på tide at Messias kommer

25. april 2016 |  Israel Today Stab

Dagen før den jødiske påskefeiringen begynte forrige uke gikk to ledende israelske rabbinere sammen for å diskutere Messias' forsinkede gjenkomst.

Rabbiner Moishe Sternbuch er leder for Rabbinatkonsilet og også leder for en av Israels største og mest innflytelsesrike ultra-ortodokse samfunn.

Rabbiner Chaim Kanievsky blir også sett på som en lederfigur i det ultra-ortodokse jødiske samfunnet i Israel.

Den ortodokse nyhetsportalen Kikar Hashabbat registrerte samtalen deres:

Sternbuch: Dette er en vanskelig generasjon. Det går ikke en dag uten at en person forbanner sin venn. Man må håndtere en situasjon og plutselig oppstår det en annen.

Under en kampanje på vegne av Bnei Israel fra India så jobbet jeg sammen med min far. Da snakket vi om at det var så mange jøder å bringe til Israel. Men i dag ønsker de kun å bringe de som tror på den kristne troen, de såkalte "kristne jødene".

Kanievsky: En forvarsel om at Messias kommer.

Sternbuch: Rabbiner Chaim av Volozhin tydet det som sto i slutten av Mishnah i Sotah: Det er ingen andre vi kan stole på andre enn vår himmelske far. (Sotah 9:15). I denne generasjonen ser vi oppfyllelsen av at Messias skal komme. De som frykter Gud skal bli trøtte og slutte å kjempe mot synden... Vi trenger Messias.

Kanievsky: Den syvende perioden med velsignelser er enda ikke over.

Sternbuch: "Innhøstingen er over, men vi har ikke blitt berget". (Jeremia 8:20)

Kanievsky: Ifølge tegnene som er samlet inn av Gemara (rabbinerer kommentarer av Mishnah) så burde Messias allerede ha kommet.

Sternbuch (leser fra Gemara): Generasjonen under Davids sønn kommer til å anklage de skriftlærde. Rambam skrev at før Messias kommer så skal kristne og ismaelitter komme til Israels land.

Kanievsky: Når Messias kommer så kommer alle til å omvende seg.

Sternbuch: Det virker som at vi nå befinner oss i "Messias' generasjon". Hvis det er Guds ønske så vil Han komme veldig snart. Da vil vi få se oppfyllelsen av løftet: "Da Herren vendte skjebnen for Sion, var det som en drøm for oss." (Salme 126:1). Det kommer til å føles ut som at den verden vi levde i før Messias kom bare var en drøm for oss.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.