Palestinerne rasende over at Eurovision forbyr flagget deres

2. mai 2016 |  Israel Today Stab

Dette er ikke bare et nederlag for BDS-bevegelsen, men en total reversering.

De offisielle kringkasterne av årets Eurovision (i Norge kjent som: Melodi Grand Prix), har bannlyst bruken av det palestinske flagget blant publikum. Andre flagg som også er forbudt er flagget til terrorgruppen IS, og flaggene til Kosovo og den baskiske bevegelsen.

Eurovision er svært populært i Europa, og også i Israel som selv hvert år sender sitt bidrag til den europeiske sangkonkurransen.

Som en del av opplegget oppfordres publikum til å veive flagget til landet som deres favorittdeltager representerer.

Noen liker å benytte denne anledningen til å vise sitt politiske ståsted gjennom å veive med flagg som ikke har noe å gjøre med konkurransen.

Men det vil ikke skje i år.

De som har ansvaret for kringkastingen av årets Eurovision har valgt å bannlyse bruken av enkelte flagg, deriblant flagget til PLO (Palestine Liberation Organization) som også er det offisielle flagg til "Palestina".

Man bør ikke glemme at PLO på et tidspunkt var den ledende terrororganisasjonen i verden, på høyde med det al-Qaida er i dag.

Saeb Erekat, som er en av lederne i PLO og som i lang tid har jobbet med forhandlinger på vegne av palestinerne, var rasende.

I et illsint brev til den europeiske kringkastingsunionen skrev Erekat at Eurovisions regler for flagg er "diskriminerende og et alvorlig tramp på vår nasjon."

Erekat la til at 138 nasjoner, inkludert nesten alle europeiske land, offisielt har anerkjent en palestinsk stat. "Vi oppfordrer dere til å umiddelbart trekke denne skammelige avgjørelsen". Han krevde også at europeerne skal sende ut en unnskyldning til de "millioner av palestinere verden over."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.