Ønsker arabiske politikere i Israel å ødelegge Israel?

3. mai 2016 |  Israel Today Stab

Er de arabiske medlemmene av Knesset, som blir ledet av deres talsmann Ahmed Tibi, virkelig interessert i en tostatsløsning, eller deler de Hamas sin drøm om å utslette Israel fra verdenskartet?

Dette spørsmålet ble stilt av den israelske nyhetsportalen NRG i forkant av Tibis møte med Palestinian American Coalition (PAC) på søndag.

NRG viste til at Tibi vanligvis roper høyt om 1967-grensene, men på reklamen for dette møtet (som du kan se på bildet), så har hele staten Israel blitt omgjort til "Palestina".

Tibis samtale hadde tittelen: "En palestiner i Knesset. Perspektiver på identitet, likhet og forsvar av og for Palestina."

Parlamentarikeren Dr. Anat Berko fra partiet Likud kritiserte Tibis tale og promosjonsmateriale:

"Ahmed Tibi har lenge lurt den israelske befolkningen gjennom å opptre som en kamerat", sa Berko, "men han sier noe helt annet til den palestinske befolkningen her og i andre land."

Berko fortsatte med å forklare at kartet av "Palestina" som er plassert ved siden av Tibis ansikt kun er ett av eksemplene på dette.

Tibis kontor har svart på disse kommentarene ved å si følgende: "Med all respekt så ønsker vi å påpeke at det ikke er vi som bestemmer hvordan reklamen for dette møtet skal se ut."

I uttalelsen står det også at de krever at statsminister Benjamin Netanyahu og hans ministere sier klart ifra hvilke grenser de ønsker å gi til palestinerne, hvis det i det hele tatt er noen.

Tibi insisterte også på at han fremdeles står fast ved 1967-grensene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.