Krig og rykter om krig

6. mai 2016 |  Tsvi Sadan

"Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! (Matteus 24:6)

I dag florerer det mange rykter rundt det at Messias skal komme til verden. Det siste ryktet ble startet av rabbiner Riminov Rebbe (på bildet). Han er en hasidisk jøde som bor i New York.

Da han var på besøk hos sine tilhengere i Florida oppfordret rabbineren dem til å forlate USA så fort som mulig. Ifølge den ortodokse nettsiden Behadrei Haredim skal rabbineren på den syvende dagen i påsken ha bedt alle tilhørerne om å forlate diasporaen til fordel for et liv i Israel.

"Hør nøye på meg, kjære jøder", sa rabbineren. "De som har mulighet til å gjøre det burde så snart som mulig forlate USA og reise til Det hellige land mens det enda er mulig... Dette gjelder også de som bor i Sør-Amerika og i Europa. Det vil være farlig å være i USA under denne krigen og det er for tidlig å si hvilke delstater i USA som kommer til å overleve og hvilke som vil bli ødelagt. Det kommer til og med til å bryte ut borgerkrig i USA og delstater kommer til å kutte båndene med landets myndigheter... Det tryggeste stedet å være i denne tiden er Israel, selv om det også kommer til å være uroligheter der også."

For å stryke sin troverdighet blant tilhørerne minnet rabbineren folket på at "jeg er en av de få mennene i vår tid som kan si dette ettersom det er kjent over store deler av verden at mine øyne kan se langt inn i fremtiden. Dette er profetier som Herren Gud har avslørt for meg. Jeg er nødt til å gi dere disse instruksjonene. Herren Gud taler gjennom meg. Overalt hvor mitt navn lyder så vet de som lytter til meg at de kommer til å være trygge."

Det er interessant at for nøyaktig ett år siden så ble en lignende endetidsprofeti spådd av den 106 år gamle mystiske rabbineren Sasson Tabashi.

Under påsken i fjor sa rabbiner Tabashi at "himmelen avslørte for meg at en uke etter Shavuot (29. mai 2015) så vil det bryte ut en stor krig i Midtøsten og denne vanskelige situasjonen vil vare helt til Løvhyttefesten (september 2015) og etterpå, helt til Messias kommer."

Det finnes mer enn en måte å tolke slike "profetier" på. Hvis vi skal ta profetien om Jesus i Matteus 24 på alvor, så må vi se alle disse spådommene som et tegn på at endetiden nærmer seg.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.